2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli güne karla uyandı

DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTIRDI

Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı, Denizli'de de sabah saatlerinden itibaren kendisini göstermeye başladı.

Uzun süredir şehir merkezine kar yağmayan Denizli'de, vatandaşlar bu sabah karla uyandı. Sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı zaman zaman tipiye dönüşünce özellikle şehir merkezinde vatandaşlar zor anlar yaşarken, şehrin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 5 santimetreye kadar ulaştı.

Kar yağışının aralıksız devam ettiği Denizli'de özellikle Bağbaşı ve Cankurtaran bölgeleri beyaza büründü. Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran mevkiinde yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor. Özellikle yük taşıyan kamyonlar sabah saatlerinde zincirsiz olarak kara yakalandı. Zinciri olmayan araçların geçişine izin verilmemesi sebebiyle yol kenarında uzun araç konvoyu oluşurken, zinciri olanlar takıp yollarına yavaş yavaş devam etti. Kara hazırlıksız

yakalandıklarını söyleyen sürücüler zincir olmadığı için yola devam edemediklerini belirtirken, Karayolları ekipleri de yolun açık kalması için sürekli olarak kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Polis ekipleri yollarda denetimlerini artırırken, Pamukkale'den Antalya'ya gitmekte olan tur otobüsünün içinde bekleyen yabancı turistlerin ise keyfine diyecek yoktu. Otobüsün sürücüsünün zincir takması sırasında lapa lapa yağan karı izleyen turistler, otobüsün içinde de neşeli tavırlarıyla dikkat çekti.

Öte yandan, Cankurtaran mevkiinde yoğun kar yağışının yanı sıra sis de etkili oluyor. Bölgede görüş mesafesinin zaman zaman 50 metreye kadar düştüğü belirtilirken, bölgedeki dinlenme tesislerinde yoğun bir kar temizleme çalışması yapılıyor. İşletme sahipleri, iş yerlerinin önündeki karları temizlemek için çalışmalarını sürdürürken, olumsuz hava şartları sebebiyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Bu arada merkeze bağlı Akbaş ve Buldan Yayla köyünde sabah saatlerinde kapanan yollar, ekipler tarafından kısa sürede açıldı.

Kar yağışının Denizli'de bugün ve yarın da devam edeceği, özellikle gece meydana gelecek buzlanmaya karşı vatandaşlar ve sürücülerin dikkatli olması istendi.

Kar yağışı en çok çocukları sevindirdi. Yıllar sonra kar gören çocuklar, zaman kaybetmeden hemen kardan adam yapmaya başladı. Beyaza bürünen ormanlık alanlarda da güzel manzaralar ortaya çıktı.

DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTIRDI
DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTIRDI
DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTIRDI
DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTIRDI
DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTIRDI
DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTIRDI
DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2010 Cumartesi 12:21:01
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 16:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?