3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

'Denizli halkı bakanı affetmeyecek'

Denizlili halıcılar için "turizm katili" ifadesini kullanan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a tepkiler gün geçtikçe artıyor. İzmir Denizlililer Derneği tarafından yapılan açıklamada, Bakan Koç’un bir an önce istifa etmesi gerektiği belirtildi.

İzmir Denizlililer Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında DSP eski İzmir Milletvekili Güler Aslan ve birçok Denizlili hazır bulundu. İzmir Denizlililer Derneği Onursal Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar yaptığı açıklamada, Denizlili halıcılar için "turizm katili" ifadesini kullanan Bakan Koç’u kınadıklarını söyledi.

Akıncılar, "’Denizlililer benim hemşehrilerimdir, onlara bir mesaj vermek istiyorum’ diye konuşan Kültür ve Turizm Bakanı’nın mesajını almadık, almak da istemiyoruz. Bakan’ın Denizlililer’den özür dilemesini bekliyoruz. Bakan Koç’un sözleri yüzünden Denizli’nin ticari hayatının yanında turizmi de olumsuz yönde etkilenecektir. Bakan’ın açıklaması talihsiz, talihsiz olduğu kadar da haddini aşan bir açıklamadır. Denizli ülkemizin turistik halı ihracatının yüzde 60’ını karşılamaktadır. Hiç kimseden destek almadan üretimiyle, birikimiyle, alın teriyle Avrupa’da halısına pazar yaratan Denizli halkı Bakanı bu açıklamalarından dolayı affetmeyecektir" diye konuştu.

Denizlililer olarak Bakan Koç’tan hiçbir beklentilerinin olmadığını ve olmayacağını söyleyen Akıncılar, "Bakan gölge etmesin başka ihsan istemeyiz. Bir kentin ticari hayatıyla oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Kültür ve Turizm Bakanı bu açıklamaların hesabını mutlaka verecektir. Denizli’ye ve Denizlililer’e büyük zarar veren Bakan Koç’u Denizlili halıcıların yanı sıra sivil toplum örgütleri ve Denizlililer de dava etmeye hazırlanmaktadır. ’Valiliğim döneminde az konuşurdum, bakan olduktan sonra çenem düştü’ diyen Kültür ve Turizm Bakanı’nın bu sözlerine biz de katılıyoruz. Bu aşamadan sonra Bakan Atilla Koç için en doğru yol istifa etmesidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 15:32:18
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 14:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?