3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Denizli hasrete son vermek istiyor

Denizlispor, Galatasaray'ı yenerek 6 haftalık galibiyet özlemine son vermek istiyor.

Turkcell Süper Ligi'nin 18. haftasında Cumartesi günü kendi sahasında Galatasaray'la karşılaşacak olan Denizlispor hazırlıklarını sürdürüyor.

Teknik direktör Ümit Kayıhan nezaretinde Haluk Ulusoy Tesisleri'nde yapılan bugünkü çalışmada, hafif sakatlıkları bulunan İsmail Baydil, Wesley ve Selahattin takımdan ayrı olarak düz koşu yaptı. Isınma çalışmasıyla başlayan ve istasyon çalışmasıyla devam eden antrenmanda futbolcuların oldukça istekli ve hırslı olması dikkat çekti.

Slovak oyuncu Roman Kratochvil ve Çek oyuncu Tomas Abraham'la yollarını ayırdıktan sonra Gineli İbrahima Bangoura ve Boşnak futbolcu Djamal Berberoviç'i transfer eden Yeşil-siyahlılar, devre arasında 6 oyuncuyu renklerine bağladı. Ligin ilk yarısında deplasmanda 4-1 mağlup olduğu Galatasaray'ı yenerek alt sıralardan kurtulmak isteyen Denizlispor, tüm hesaplarını galibiyet üzerine yapıyor. Sakatlıkları sebebiyle sezonu kapatan Murat Karakoç ve İzzet dışında eksik bulunmayan Yeşil-siyahlı ekipte, yeni transferlerin Galatasaray maçında oynayıp oynamayacaklarına 2 günlük çalışmaların ardından karar verileceği belirtildi.

Fikstür gereği üst üste zorlu rakiplerle oynadıklarını belirten Denizlispor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, "Son 8 günde 3. maçımızı oynuyoruz. Bunun sonuncusu Galatasaray maçı. Galatasaray maçı bizim için çok önemli. Özellikle iç sahada oynadığımız maçları mutlaka kazanmak zorundayız. Kazandığımız takdirde hem moral ve motivasyon, hem de üst sıralara yükselme açısından avantaj yakalayacağız. Galatasaray'da son haftalarda iyi değil. bu maça nasıl hazırlandıklarını biliyoruz. Bizim kazanmaktan başka çaremiz yok. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Cumartesi günü oynayacağımız maç bizim için çok önemli" dedi.

Kayıhan, Bangoura ve Berberoviç'in son durumlarına baktıklarını ve oynayıp oynamayacaklarının maç gününde belli olacağını söyledi. Denizlisporlu futbolculardan Fatih Yiğen de Galatasaray'ın şampiyonluğa oynayan güçlü bir takım olduğunu belirterek, "Ama onların durumu bizim için önemli değil. Biz için önemli olan bizim konumumuz. Konumumuz gereği mutlaka puan almak zorundayız. Bunu başaracak gücümüz var. Galatasaray maçına çok iyi hazırlanıyoruz. İnşallah, iyi futbol ve iyi bir performansla Galatasaray'ı eli boş göndermek istiyoruz" diye konuştu.

Yeşil-siyahlıların başarılı oyuncusu Çağlar Birinci ise son 6 haftadır galip gelemediklerini belirterek, "Ancak son haftalarda iyi bir çıkışımız var. Hem mücadele hem oyunsal olarak iyiye gidiyoruz. Şanssız şekilde verdiğimiz puanlar var. Bu hafta güçlü bir takımla oynayacağız. Galatasaray maçında iyi oynayarak galip gelmek istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 23:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?