7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizli:Hierapolis Antik kenti gün ışığına çıkıyor


Denizli Valisi Gazi Şimşek, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz ve Pamukkale Belediye Başkanı Osman Akkulak ile birlikte, kazı çalışmaları süren Hierapolis Antik kentinde bir dizi incelemede bulundu.

Vali Şimşek ve beraberindekiler, kazı bölgesini gezerek, kazı heyeti başkanı Prof. Dr. Francesco D’andria’dan bilgi aldı. 4 yıldan bu yana kazı heyetinin başkanlığını yürüten, İtalya Lecce Üniversitesi’nden Arkeolog Prof. Dr. Francesco D’andria, Hierapalis Antik kentinde kazı çalışmalarının 1947 yılından bu yana İtalyanlar tarafından yürütüldüğünü belirterek, Hierapolis’in yüzde 20’sini gün ışığına çıkardıklarını söyledi. Ağustos ayında başlayan kazı çalışmalarının 9 Eylül’e kadar süreceğini açıklayan D’andria, İtalya’nın çeşitli üniversitelerinden gelecek öğrencilerle kazı heyetinin 80 kişiye çıkacağını kaydetti.


Hierapolis’deki kazı çalışmalarını anlattığı kitabının Türkçe, İngilizce, İtalyanca ve Almanca olarak bastırıldığını da ifade eden D’andria, "25 yıldır Hierapolis’teyim. Apollon Tapınağı ile San Filip Kilisesi’ne ulaşımı sağlayan ve MÖ 14-17. yüzyıllar arasında yapılan mermer köprüyü restore ettiğimizde, San Philip Kilisesi’ne olan ziyareti hem artıracağız hem yolu kısaltacağız. İmparator Hadrian’ın mektubunda bahsedilen ve halen kurumuş olan gölü de tespit imkanı sağlayan mermer bloğu bulduk" dedi.


2004 yılı kazılarının, Apollon Tapınağı ve Aziz Philip Kilisesi’nin bulunduğu bölgede yoğunlaşacağı bildirildi. Kazı ve restorasyon faaliyetlerinin yürütüleceği alanlar arasında ayrıca İonik Başlıklı Ev, Katedral, Tritonlu Çeşme ve Flavius Dönemi Hamamı yer alıyor.

DENİZLİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 12:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?