2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli ihracat üssü olacak

DENİZLİ İHRACAT ÜSSÜ HALİNE GELECEK

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli'nin tekstil ve mermerin yanısıra seracılıkta da adından sözettirmeye başladığını belirterek, Denizli'nin ihracatçılar birliği haline dönüşeceğini söyledi.

Sofralık üzümleri ile ünlü olan Denizli'nin Buldan İlçesi’ne bağlı Yenicekent Beldesi, seracılıkta da adından söz ettirmeye başlarken, jeotermal sularla ısıtılan seralara bir yenisi daha eklendi. Sera açılışı için düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Denizli eski Belediye Başkanı Ali Aygören ve davetliler katıldı. İşletme sahiplerinden İsa Dal modern seracılığın hızla geliştiğini ve Denizli için umut verici hale geldiğini söyleyerek, 2009 yılında üretime geçtiklerini belirtti.

JEOTERMAL SERACILIĞA İLGİYİ ARTIRDI

Törende konuşan Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise kentte tekstilin ön plana çıktığını, ancak çok değişik sektörlerin yer aldığını ve bunların başında da seracılık sektörünün geldiğini söyledi. Jeotermalin seracılığa olan ilgiyi arttırdığını belirten Vali Erkmen, "Şu anda modern anlamda 307 dekarlık bir alanda seracılık yapılmaktadır. Hedef 6 bin dekarın üzerine çıkmaktır. Bu da 6 bin kişiye iş vermek demektir. Bu bölgede yatırımcı arkadaşlarımızı tebrik etmek istiyorum. Günden güne yatırımları daha üst boyuta getiriyorlar" dedi.

319 BİN TON ÜRÜN İHRAÇ EDİLİYOR

Vali Erkmen, Denizli'de yaş sebze meyve laboratuvarı kurulduğunu ve 319 bin ton ürünün ihrac edildiğini belirterek, "Hiçbir arkadaşımız başka yerden ihracat yapmasın. Bildiğiniz gibi ihracatçılar birlikleri ile ilgili kanun değişmek üzere, onunla ilgili bir çalışma yapılıyor. İster yaş sebze meyve, ister madencilik, ister konfeksiyon, ister tekstil olsun hepsi tek kalem altında toplanıp Denizli ihracatçılar birliği şekline dönüşecek. Sonuçta buradaki firmanın yapmış olduğu ihracat bizim kalemimize sayılacak" dedi. Vali Erkmen ayrıca, Seracılar Birliği'nin kurulmasının önemli olduğunu söyledi ve jeotermal turizm alanlarında yakın zamanda 5 yıldızlı termal tesislerin yapılabileceğini söyledi.

PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından Akademi Sera yetkilileri Murat Ulusoy ve Yahya Kemal Gül'e kursiyerlerin yetiştirilmelerindeki katkıları ve onlara iş sağlamaları dolayısıyla Vali Yavuz Erkmen tarafından plaket verildi. Daha sonra örtü altı sebze yetiştiriciliği kursuna katılan 13 kursiyere Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Protokol üyeleri açılışın ardından 8 dönümlük alana kurulu olan sera alanının gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

DENİZLİ İHRACAT ÜSSÜ HALİNE GELECEK
DENİZLİ İHRACAT ÜSSÜ HALİNE GELECEK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 17:55:05
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 21:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?