6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli-İzmir demiryolu yük taşımacılığında kullanılacak


AK Parti Denizli Milletvekili M. Salih Erdoğan, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği’ni ziyareti sırasında, Denizli-İzmir demiryolunun yük taşımacılığında da kullanılacağını açıkladı. Denizli ile İzmir arası sefer yapan trenlerin yolcu taşımaktan ziyade yük taşımacılığında kullanılması gerektiğini belirten Erdoğan, yük taşımacılığı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

İş adamlarının bu gelişmeyi olumlu karşıladığını kaydeden Erdoğan, "Denizli-İzmir arası tren yolu, sanayicinin ihtiyacına göre yeniden şekillendirilecek. Tren yolunun Organize Sanayi Bölgesi yakınından geçmesine rağmen, yük taşımacılığında yararlanamıyoruz. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’ne konuyla ilgili girişimlerde bulunuldu" dedi.


Ziyaret sırasında Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Veysel Bozcayüce, derneğin çalışmaları hakkında Erdoğan’a bilgi verdi. Başkan Bozcayüce, Meclis gündeminde bulunan Özürlüler Yasa Tasarısı’nın bir an önce yasalaşması gerektiğini söyledi. AK Parti Denizli Milletvekili Erdoğan ise, "Gerek parti ve gerekse milletvekilleri olarak bizler, yasanın çıkması için gayret gösteriyoruz. İlk kez özürlü bir vekil meclise girdi. Özürlü Milletvekili Lokman Ayva’dan yararlanıyoruz. Bu sizin için önemlidir. Özürlüler için hükümet olarak elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Denizli-Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 10:13:19
Güncelleme :9 Ağustos 2004 Pazartesi 11:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?