2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli ÖSS'de 1'inci'

1.5 milyon öğrencinin katıldığı ÖSS sınavının sonuçları açıklanırken, en başarılı iller sıralamasında Denizli Türkiye birincisi oldu.

2006 yılında Eşit Ağırlık ve Sayısal'da birinci, Sözel'de ikinci olan Denizli, geçen yıl Eşit Ağırlık'ta birinci, Sayısal puanda da ikinci olmuştu. Bu yıl Sayısal ve Eşit Ağırlıkta birinciliği kazanan ve genel olarak en başarılı il olan Denizli'den ilk 3 sırada yer alan öğrenci çıkmadı. Denizli'nin her geçen yıl başarısını arttırdığını belirten Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Geçen yıllardaki başarımızı sürdürüyoruz. Denizli eğitim öğretim seviyesi bakımından iyi durumda. Denizli'de veliler çocukların eğitimine büyük önem veriyor ve fedakarlık yapıyor" dedi. Denizli'nin, bilgi teknolojileri sınıflarında Türkiye'nin önde gelen illerden biri olduğunu ifade eden Mahmut Oğuz, "Özel dershane sayısı fazla. Denizlili hayırseverler eğitime büyük katkı sağlıyor. Eğitim alt yapımız çok iyi. Bu başarı bizi gururlandırıyor. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyor, öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.


Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise, önemli olanın başarıların kalıcı olması olduğunu belirterek, "Denizli bunu başarıyor. Bu başarı sebebiyle eğitim camiamızı kutluyorum. Hepimiz gurur duyduk. Denizli'nin adını böyle güzelliklerle duyuran eğitim camiasını, velileri ve bu başarıyı sağlayan öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 13:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?