3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Denizli Pamukkale'den ibaret değil

Ege Bölgesinin tanıtılmasına yönelik, özellikle wellness ve termal turizmini kapsayan röportaj ve çekimler yapmak için Türkiye'ye gelen Alman Yazar Henrik Gammrath, Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti.

Avusturya, İsviçre ve Almanya'da yaklaşık 5 milyon kişinin takip ettiği ve Almanya'nın ünlü televizyon kanalı ARD TV'nin de bulunduğu 20 ulusal basın kuruluşunu temsil eden Medien Group Deutschland Yazarı Henrik Gammrath, Vali Yavuz Erkmen'den Denizli'nin turistik değerleri, termal turizm potansiyeli ve bu alanda yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi aldı. Vali Erkmen'i ziyaretinde bir günlük gezisini değerlendiren yazar Gammrath, Denizli turizmi deyince akla hemen Pamukkale'nin geldiğini ve özellikle yurt dışında Denizli'nin Pamukkale ile birlikte anıldığını söyledi.

BULDAN EL SANATLARINDAN ÇOK ETKİLENDİ

Gördükleri turistik yerler ve turizm faaliyetleri karşısında çok şaşırdıklarını ve Denizli'nin Pamukkale dışında çok önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu belirten Henrik Gammrath, özellikle Buldan mimarisi ve Buldan el sanatlarından çok etkilendiklerini ifade etti. Denizli'nin sahip olduğu termal turizm imkanlarının da oldukça çok olduğunu ve gezdikleri termal tesislerde buna yakından tanıklık ettiklerini belirten Gammrath, Denizli'de gördükleri yakın ilgiden dolayı da memnun olduklarını söyledi.

DENİZLİ PAMUKKALE’DEN İBARET DEĞİL

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli turizminin Pamukkale'den ibaret olmadığını ve bir çok antik kenti ve doğal güzelliği bünyesinde barındırdığını ifade ederek, "Pamukkale'ye yılda 2 milyon kişi geliyor. Termal turizmi de devreye soktuğumuz zaman yılda 5 milyon turisti burada kabul edebileceğiz. Tabiat anlamında görülebilecek değerleri de birleştirdiğimiz zaman bu sayıyı daha da yukarılara çıkarabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Termal turizmdeki gelişmeler ve Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde uygulanmakta olan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Vali Erkmen, kentsel dönüşüm çalışmaları sonrasında bu bölgelerin daha modern bir turizm bölgesi haline geleceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Denizli'de 4 bölgenin turizm bölgesi ilan edildiğini ifade eden Vali Erkmen, "Termal turizmde iki hedefimiz var. Mevcut termale gelen gerek yerli gerek yabancı turist sayısını arttırabilmek ve yeni tahsis edilen alanlarda yeni termal turistik tesisler yapılmasını sağlamak. Bu hedeflerimize ulaşabilmek ve termale gelen turist sayısını arttırmak için yoğun çalışmamız var. Özellikle yurtdışından uçakla gelecek olan turistleri aktarmasız olarak Çardak Havaalanı'na ulaşmalarını sağlamak ve termal kaynaklardan doğrudan yararlanmaları için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Yurtdışından insanların buraya sevk zinciri içinde gelmelerini sağlayıcı çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Vali Erkmen, Avrupa'daki termal kentlere oranla Denizli'de termal turizm alanında verilen hizmetlerin yüzde 50 daha ucuz olduğunu, bunun bir cazibe oluşturduğunu ancak bu ucuzluğu Avrupa'daki insanlara duyurmak gerektiğini söyledi.

Yazar Henrik Gammrath Denizli'deki programı çerçevesinde yerel basın mensupları ile bir araya geldikten sonra, antik kentler ve turistik bölgelerdeki incelemelerini sürdürecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 14:05:45
Güncelleme :14 Ağustos 2009 Cuma 14:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?