3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Denizli sağlıklı kentler ağına katılıyor

DENİZLİ SAĞLIKLI KENTLER AĞINA KATILIYOR

Geçen yıl 'en çevreci belediye' seçilen Denizli Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı’na üye oluyor.

Denizli Belediye Meclisi şubat ayı meclis oturumunda, uluslararası anlamda ilişkilerin geliştirilmesi, Avrupa kentleri ile tecrübe ve bilgi paylaşımının artırılması ve kentte yaşayanlara daha kaliteli bir yaşam biçimi sunulması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı’na üyelikle ilgili gündem maddesi görüşüldü.

Meclis Başkanı Osman Zolan, gündem maddesinin okunmasının ardından yaptığı konuşmada, Denizli'nin, Dünya Sağlık Örgütü'nde sağlıklı şehirler haline getirilmesinin en büyük hedeflerden

biri olduğunu belirterek, "Denizli Belediyesi, 2009'da Türkiye'nin en çevreci belediye ödülünü aldı. Bu Denizli açısından övünç ve gurur kaynağıdır. Dünyada ülkelerden ziyade şehirler yarışıyor. Şehrimizdeki insanlara kaliteli bir yaşam sunma ve diğer şehirlerle de yarışabilir fonksiyonları kazandırmak için bu üyelik çok önemli" dedi.

Oturumda, Çevre Sağlık İşleri Komisyonu Başkanı Gülsüm Daşçı Sağırdak da, meclis üyelerini konu hakkında bilgilendirdi. Konuşmaların ardından Denizli'nin Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Birliği'ne üyelik başvurusu için oylamaya geçildi ve karar oy birliğiyle kabul edildi.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı'nda 30 ülkeden 90 şehir yer aldığı ve 1987'de oluşturulan ağın 5’inci fazının 2009-2013 yılları arasında gerçekleşeceği kaydedildi. Denizli

Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, katılım konusunda olumlu görüş sunduğu niyet mektubunu Dünya Sağlık Örgütü'ne gönderdi.Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı, sağlıklı şehirler projesi, ulaşım,

planlama, çevre, sosyal hizmetler, sağlık, güvenlik gibi kent sağlığıyla ilgili tüm konularda sektörlerarası çalışmayı gerektiriyor.

DENİZLİ SAĞLIKLI KENTLER AĞINA KATILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 13:58:04
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 20:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?