6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli Sanayi Sitesi'nde yangın

Denizli 2. Sanayi Sitesi'nde bulunan bir hurdacıda sabah saatlerinde başlayan ve diğer işyerlerine sıçrayan yangın 5 saatte kontrol altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, İzmir yolu üzerinde bulunan Denizli 2. Sanayi Sitesi'nde hurdacıda baliciler tarafından çıkarıldığı tahmin edilen yangın öğleye doğru söndürüldü. Daha sonra tekrar başlayan yangın büyüyerek çevre işyerlerine sıçradı.
263 Nolu Pirelli Ana Bayii'nin sahibi Sedat Babiroğlu, "Yangında 150 milyar lira zararım var. Yandaki bir işyerinde çıkarak bizim lastik deposuna sıçramış. Allah kimseye böyle felaket vermesin. Tahminim burada içkiciler ve baliciler barınıyor, onlar çıkarmış olabilir" dedi.
Denizli Belediye Başkanı Ali Aygören'in de incelemelerde bulunduğu yangın mahallinde malzeme zararının 300 milyar, toplam zararın ise 500 milyar lira olduğu tahmin ediliyor. Başkan Aygören, "Yangının yandaki bir hurdacıda çıktığı tahmin ediliyor. Buralarda barınan kişiler üzerinde duruluyor. Yangın kontrol altına alındı. Tamamen söndürüldükten sonra çıkış sebebi ve hasar tespit çalışması yapılacak" diye konuştu.
Yangının çevre işyerlerine sıçramaması için işyerleri boşaltılırken, iş makinaları yangın yerinin üzerinde bulunan yolu kazarak yangının büyümesine engel oldu. Aşırı duman nedeniyle itfaiye erlerinde zehirlenme belirtileri görüldü.
Yangınla ilgili soruşturma sürdürülürken, yangın söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.
DENİZLİ - İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2004 Pazar 18:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?