6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli Serbest Bölgesi'nin tapu sorunu çözüldü

Denizli Valisi Gazi Şimşek, Denizli Serbest Bölgesi'nde (DENSER) incelemelerde bulundu. Vali Şimşek'e yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren DENSER Genel Müdürü Adnan Yıldırım, EGS'nin fona devredilmesi nedeniyle, DENSER'de fabrika kuracak şirketlere tapu veremediklerini, ancak meselenin çözülmesi için Başbakan Erdoğan'dan söz aldıklarını söyledi.
DENSER Genel Müdürü Adnan Yıldırım, DENSER Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte bölgede incelemelerde bulunan Vali Gazi Şimşek'e yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve bölgeyi tanıttı. Adnan Yıldırım, DENSER'in en önemli sıkıntılarından birisinin bölgede fabrika kuracak işletmelere tapu verememek olduğunu kaydetti. Tapu sıkıntısının, DENSER A.Ş.'nin yüzde 97.2'sine sahip olan EGS Holding ve Grup Şirketleri'nin TMSF'ye devredilmesi nedeniyle yaşandığını belirten Yıldırım, "Başbakan Erdoğan ile İzmir İktisat Kongresi'nde, işadamları ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi ile birlikte yaptığımız görüşmede; tapu sıkıntımızı kendisine ilettik. Başbakan, bu meselenin çözülmesi için söz verdi. Gerekli kişilere de bu sıkıntının biran önce çözülmesi için talimat verdiğini öğrendik" dedi.
Yıldırım, DENSER'in kuruluş çalışmalarına 1998 yılında başladıklarını, 2002 yılının Kasım ayında resmen faaliyete geçtiklerini söyledi. Bölgede ruhsat sahibi firma sayısının, üretim ve ticari olarak 40'a ulaştığını kaydeden Yıldırım, 2003 yılında toplam 41 milyon dolar işlem hacmi gerçekleştiğini ifade etti. Ekonomik krizlerden olumsuz etkilendiklerini belirten Adnan Yıldırım, altyapı eksikliklerinin zorunlu olanlarını tamamladıklarını, üretim tesislerinin artması halinde diğer eksikliklerin de giderilmesi gerektiğini söyledi.
Vali Gazi Şimşek ise, Çardak girişindeki yolun tamamlanması için çalışmalara başlayacaklarını kaydederek, "Buraya su, elektrik gelmiş. Tapu sıkıntısı da çözülecek. Haydi helva yapalım" dedi.
DENSER Genel Müdürü Adnan Yıldırım, daha sonra Vali Şimşek'e depoları gezdirdi. Vali Şimşek ve beraberindeki heyet, bölgede ilk fabrikayı kuracak olan Eke Tekstil ile DENSER'in yönetim kurulunun büyük bir bölümünü oluşturan Detkib'in adının verildiği bulvar ve caddeyi de gezdi.
Çardak Belediyesi'nin de DENSER'in sanayi suyunu karşılayacağı bildirildi.
DENİZİLİ - İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 22:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?