2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli SGK merkezi açıldı

Özel İdare İşhanı 5. Katta merkezin hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünal, SGK Strateji Geliştirme Başkanı Hüseyin Oymak, Denizli SGK Müdürü Ayhan Dorum, Aydın, Muğla, Manisa ve Balıkesir SGK müdürleri ile davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Denizli SGK Müdürü Ayhan Dorum, SGK'nın tek çatı altında birleşerek hizmet vermesinin ardından 18 yaşının altındaki tüm çocukların aileleri sigortalı olmasa bile sağlık hizmetlerinden yararlanabildiğini, açılan merkezinde halka çok büyük hizmet vereceğini söyledi. SGK Strateji Geliştirme Başkanı Hüseyin Oymak, Sosyal Güvenlik Sisteminin 4 ana bileşeni olduğunu söyledi. SGK oluşmadan önce SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'nın müdürlüklerinin farklı olduğunu SGK ile tek çatı altında bileşildiğini ve daha verimli hizmet sunulduğunu sözlerine ekledi.

Törende konuşan Vali Yavuz Erkmen ise, üç kurumun birleşmesi ile yeni bir yapılanma meydana geldiğini söyleyerek, "Türkiye'de şu ana kadar sınırlı bazı illerde bulunan Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilimizde de açılmak suretiyle buradaki sosyal güvenlik kurumu olarak hizmetlerin çok daha etkin ve vatandaşa hizmet olarak, çok daha çabuk yansıyacak şekilde yeni bir açılımı ile burada karşı karşıyayız. Tabi bunun faydasını yakın bir gelecekte herkes fark edecek. Özellikle eczacıların faturaları bundan sonra burada incelenecek. Paraların ödenmesi anlamında çabukluk sağlanacak. Hizmet kalitesi artacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, SGK Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Davetliler daha sonra merkezin odalarını gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 22:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?