2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli sigarasız günlere hazırlanıyor

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Tütün ve Tütün Mamüllerinin önlenmesi konusunda 19 Temmuz öncesi çalışmalara ve tutanak tutmaya başladı.

Sağlık Müdürlüğü Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair 4207 sayılı Kanun ve bu Kanun’da değişiklik yapılması hakkındaki 5727 sayılı Kanun’un 19 Temmuz’dan itibaren tüm maddelerinin yürürlüğe girmesi nedeniyle, tütün ve bağımlılık yapıcı maddeler ile etkin mücadele amacıyla çalışmalara başladı.

Denetim ekipleri 19 Temmuz öncesinde işyeri ve binalarda izlem, ikaz, yönlendirme ve bilgilendirme amaçlı denetimler yaptı. Denetimler neticesinde 418 kamu binası, 430 özel hukuk binası veya işyeri, 120 kahvehane ve lokanta gibi işyerleri ile 71 toplu taşıma aracının denetimi yapıldı. Denetimler sonucu 21 iş yerine işlem amaçlı tutanak tutuldu.

PANKARTLAR HAZIRLANDI
Vatandaşların 19 Temmuz uygulamalarına dikkatini çekmek için ‘Dumansız Hava Sahası’nı simgeleyen mavi ve temiz, gülümseyen balonların yer aldığı tişört ve şapkalar hazırlandı. Kentin ana caddelerine uyarı pankartları asıldı, hizmet araçları balonlarla süslendi. ‘Sigarasız’ afişleri, tütün ve tütün mamullerinin zararlarını anlatan ‘Dumansız Hava Sahaları Yaygınlaşıyor’ el broşürleri, Bayramyeri’nde açılan stand, basın açıklamaları ve TV programları ile de halkın bilgilendirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceği bildirildi.

VATANDAŞLARIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ
Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, vatandaşların desteğini beklediklerini ifade ederek, “Bu kanun hükümlerine uymayanlar için, vatandaşlar müdürlüğümüzde oluşturulan Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi 241 30 01 numaralı telefonu, Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ni (SABİM), 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat ve 153 Alo Zabıtayı arayabilir” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 21:26:03
Güncelleme :17 Temmuz 2009 Cuma 21:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?