3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Denizli sular altında

Denizli’de akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle Denizli-Muğla Karayolu ulaşıma kapanırken, çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Şiddetli yağışlar sonucu Kayhan, Bağbaşı, Kınıklı, Yeni, Fatih, İstiklal, Mehmetçik, Siteler, Cumhuriyet mahalleleri ve Gazi Bulvarı’nda su baskını sonucu çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı.

Denizli Vali Vekili ve Kriz Merkezi Başkanı Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, yağmurun saat 17.30-18.00 sıralarında etkili olmaya başladığını belirterek, Kayhan, Bağbaşı, Kınıklı başta olmak üzere işyeri ve evlerin su altında kaldığını kaydetti.

Demirhan, "Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı ve yaralanma hadisesinin yaşanmaması sevindirici. Denizli merkezinde 100’ün üzerinde ev ve işyeri sular altında kaldı. Su deşarjını sağladıktan sonra, su dolan diğer yerlerin tahliyesini gerçekleştireceğiz. Ana yolda yolun kapanma durumu oldu. Ekiplerimiz su baskını olan yerlerde çalışmalarını sürdürüyor. Olabilecek bir afete karşı bütün ekiplerimiz hazır. Sağanak yağış sel felaketini getirdi. Denizli halkına geçmiş olsun. Kaymakamlıklarımızdan aldığımız bilgilere göre ilçelerde bir sıkıntı yok" dedi.

Denizli-Muğla Karayolu’nda sürüklenen araçlar yolları kapatırken, su baskınları sonucu mahsur kalan vatandaşlar, panzerler ve itfaiye araçlarıyla kurtarıldı. Yol üzerine sürüklenen kum, çakıl, asfalt, beton dozerlerle küründü. Bazı yollarda ve sokaklarda yer yer çökmelerin meydana geldiği gözlenirken, vatandaşlar tedirgin şekilde beklemeye başladı. Yağmur nedeniyle yer yer su yüksekliğinin 1-2 metreye ulaştığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 10:49:01
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 13:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?