2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli suyunun arsenik sicili temiz

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli'nin suyunun sertlik açısından Türkiye'nin hemen hemen en iyi suyu olduğunu, arsenik açısından ise en iyi ilk 3 suyu arasında yer aldığını söyledi.


Başkan Zeybekci, Denizli Belediyesi Encümen Salonu'nda aylık olağan basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Denizli Belediye Başkan yardımcıları Osman Zolan, Ali Alaybeyoğlu ve Mustafa Gökoğlan katıldı. Toplantıda, bir basın kuruluşunun ekranlarında Türkiye'de su kalitesindeki sıkıntılarla ilgili Denizli'nin adının geçtiğini duyduğunu ifade eden Başkan Zeybekci, “Su konusu çok önemlidir. Denizli'de her evden çok şükür su akıyor. Ama bunun ne büyük meziyetlerle bizlere ulaştığını bilmek gerekir. Dün akşam çok üzücü bir şey duydum. Ulusal bir basın kanalında. Türkiye'de su kalitesindeki sıkıntılarla ilgili Denizli'nin adı geçtiği bildirildi. Denizli'nin suyu iddia ediyorum ki Türkiye'nin hemen hemen en yüksek kaliteli suyudur. Sertlik anlamında söylüyorum. Arsenik açısından ise Türkiye'nin en iyi ilk 3 suyu arasına girer. Sıkıntısız su içiyoruz. Hıfzısıhha kurulunun raporu var, kendi ölçümlerimiz var. Her ay düzenli ölçüm yapıyoruz. Türkiye'de öngörülen arsenik oranı 10 ise bizim içme suyumuz 0,0001'dir. Yani kabul edilebilir oran 10 ise bunun 30'da biridir” dedi.
Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, belediyenin 2008'de su kaynaklarıyla ilgili 30 milyon YTL yatırım bulunduğunu ifade ederek, “Bizim son 2 yılda yaptığımız su depolama tesisimiz belediyenin o ana kadarki toplam su deposundan daha fazladır. Her yaptığımız depo 5 bin ton. Her depoda 10 tonluk hacmi bulunan 500 tanker içerir. Bu tankerleri art arda koyarsak 5 kilometre yapar. Alt yapıda da kısa süre sonra en az 25 alanda birden yatırıma başlıyoruz. Yüzde 30-35 dolayında tasarruf yapacağımızı tahmin ediyorum. Kanalizasyonda ise yeni hatlarla yeraltı sularını güvenli hale getireceğiz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 17:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?