7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizli Ticaret Odası faaliyetleri

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, iletişim ve teknolojinin ilke ve sınır tanımaz boyut kazandığı bir dönemden geçtiklerini belirterek, "Bilgi, ufuk açan bir hızla akıyor. Firmalarımız, küresel rekabetin baskısı altında yollarına devam etmek zorunda" dedi. 

Denizli Ticaret Odası (DTO) Eylül Ayı Komiteler Müşterek Toplantısı, DTO salonunda yapıldı. Toplantıya, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Selma Aliye Kavaf, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, kaymakam ve belediye başkanları, 5 ilçenin sanayi ve ticaret odalarının meclis ve yönetim kurulu başkanları ile sanayiciler katıldı. İki oturum olarak düzenlenen toplantının ilk bölümünde, DTO'nun faaliyetlerinde istişari nitelikte görev icra eden meslek komitelerinin teklifleriyle gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aktarıldı. Toplantının ikinci bölümünde ise Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Yalçıncı, Kredi Pazarlama Müdürü Ali Cemal Ünen ve Kredi Pazarlama Müdür Yardımcısı Fatih Büyükkaytan tarafından bankaca sağlanan krediler, kredilendirme süreci ve şartları ile ilgili bilgi anlatıldı. 

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, iletişim ve teknolojinin ilke ve sınır tanımaz boyut kazandığı bir dönemden geçtiklerini belirterek, "Bilgi, ufuk açan bir hızla akıyor. Firmalarımız, küresel rekabetin baskısı altında yollarına devam etmek zorunda. Artan üretim maliyetlerine karşın, karlılık oranları her geçen gün azalmaktadır" dedi. Denizlili işletmelerin, eskiden bir dönem rahatça kullandığı ve bundan da övünçle söz ettikleri öz kaynaklarının, yatırımları fonlamakta artık yetersiz kalmaya başladığını ve işletmelerin kaynak ihtiyacının had safhaya çıktığını belirten Özer, "Günümüzde finans bulmak zorlaştığı kadar kredi maliyetleri de reel bazda artmış durumda. Dolayısıyla, bunun etkin ve yerinde kullanımı büyük önem taşımaktadır. İşletmelerin kredi alırken oldukça titiz davranmaları gerekiyor" diye konuştu. 

Türkiye Kalkınma Bankası'nca, işletmelere kullandırılan krediler arasında Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası, ICO (İspanya), Fransız Kalkınma Ajansı, Dünya Bankası Yenilenebilir Kaynaklara Dayalı Enerji Kredisi, Döviz Yatırım Kredisi, Eximbank ve Bütçe kaynakları krediler ile bankanın kendi kaynaklarından sağladığı krediler yer alıyor. 

DTO'daki toplantının ardından katılımcılara Denizli Polisevi'nde iftar yemeği verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 12:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?