3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Denizli tiyatroya doyacak

Denizli Belediyesi tarafından düzenlenen 25. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali başladı.

Bu yıl 7’si yabancı toplam 12 tiyatro topluluğunun katıldığı festivalin ilk gününde, tiyatro grupları Denizli Valiliği’ni ziyaret etti.

Kosova, Hollanda, Moldova, Yunanistan, Romanya, Gürcistan ve Bulgaristan’dan gelen yabancı toplulukların yanı sıra, Ankara, Isparta, Kocaeli, İzmir ve Denizli’den festivale katılan amatör tiyatrocular Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’i ziyaret etti.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli’nin son dönemlerde kültür ve sanata büyük önem verdiğini, festivale gelen yerli ve yabancı tiyatrocuları görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Denizli’nin kültürel ve tarihsel değerleri hakkında bilgiler veren Vali Yardımcısı Ertekin, Ege Bölgesi’nde İzmir’den sonra üzere birçok sektörde öne çıkan bin bir il olduğunu vurguladı. Ziyaretin sonunda yabancı tiyatro grupları Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’e çeşitli hediyeler verirken, Vali Yardımcısı Ertekin’de Denizli Hatırası olarak tiyatroculara hediyeler verdi.

Ziyaretlerin ardından yerli ve yabancı tiyatro grupları düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı. Denizli Valiliği önünden başlayarak Gazi Bulvarı’ndan Denizli Belediyesi önüne kadar yürüyen yerli ve yabancı tiyatro grupları, ilginç kıyafetleri ve sempatik tavırlarıyla büyük ilgi gördü.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 00:38:51
Güncelleme :26 Mayıs 2009 Salı 00:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?