7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizli tiyatroya doydu

DENİZLİ TİYATROYA DOYDU

Denizli Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü' nedeniyle 'Kadın Hikayeleri' ve 'Ah Şu Gençler' adlı tiyatro oyunlarını tiyatro severlerle buluşturdu.

Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda Denizli Kent Tiyatrosu oyuncularının sahneye uyarladığı 'Kadın Oyunları'nı sundu.

İstemediği halde ilerleyen yaşı nedeniyle ailesi tarafından zorla evlendirilen bir kadının başından geçen olaylar tiyatro sanatıyla izleyenlere aktarıldı. Kadının yaşadıkları kimi zaman güldürdü kimi zaman da düşündürdü. Dünya Tiyatrolar gününde ücretsiz sergilenen bir diğer oyun ise Atatürk İlköğretim Okulu öğretmenlerinin rol aldığı 'Ah Şu Gençler' oyunu sergilendi. Öğretmenler, eğitim alanında başarılı oldukları kadar tiyatro alanında da ne kadar yetenekli olduklarını gösterdi. Gençlerin gerek eğitim

çağında, gerek aile için yaşamları ve gerekse eğitim sonrası karşılaştıkları sorunlar tiyatroyla değerlendirildi. Yaklaşık 2 saat süren oyun büyük beğeni aldı.

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, tiyatronun ardından oyunculara çiçek verdi. Tiyatronun insan hayatında vazgeçilmez önemi bulunduğunu ifade eden Çınar, belediyenin ücretsiz tiyatro oyunları sergilemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

DENİZLİ TİYATROYA DOYDU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2011 Salı 00:02:05
Güncelleme :29 Mart 2011 Salı 09:33:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?