2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli tiyatroya doydu

Denizli Belediyesi'nin bu yıl 25.’sini düzenlediği Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, sona erdi. Binlerce tiyatrosever 5 gün süren festivalde tiyatroya doydu.

Festivalde, Moldova'dan Teatrul Dramatik De Stat Pentru Tineret, Gürcistan'dan Kutaısı Youth Theatre, Kocaeli'den Merdiven Tiyatro Grubu, Ankara'dan Yaşasın Tiyatro Genç Oyuncular Sahnesi, Kosova'dan Yeşeren Kabera, Yunanistan'dan Dionysos Tiyatrosu, Denizli'den Yaşam Tiyatrosu, Tiyatro PAHOY, PEV Koleji Drama, Tiyatro Kulübü ve İstanbul Müzikali, Isparta'dan HEM Tiyatro Topluluğu, Hollanda'dan Youth Theatre, Romanya'dan Studıdul Teatr ve Bulgaristan'dan Melport Tiyatrosu oyunlarını sergiledi. Bu yılki festivalde, 8'i yerli 15 tiyatro grubu, kentin 9 farklı merkezinde oyunlarını sergiledi. Çocuklara yönelik tiyatro oyunları da festivalde yer alarak parklarda çocuklarla buluştu. Yüzlerce çocuk, oyunları seyretmek için parka koştu. Yaklaşık 1 saat süren oyunlarda çocuklar doyasıya eğlendi.

Festival de ayrıca tiyatro sanatının gelişmesine yönelik toplantılar, paneller ve söyleşiler de düzenlendi. Tiyatro sanatına gönül verenler, bu organizasyonlara katılarak görüş alış verişinde bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 16:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?