2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli Travel Turkey'e hazırlanıyor

DENİZLİ TRAVEL TURKEY FUARI'NA HAZIRLANIYOR

İzmir'de bu yıl 10-13 Aralık tarihleri arasında 3.'sü düzenlenecek olan Travel Turkey Fuarı'nın onur konuğu olan Denizli, fuar hazırlıklarını sürdürüyor.

Yerli ve yabancı turizm şirketi yetkilileri ile davetlilerin katılacağı ve 3 gün sürecek olan fuar öncesi, turizm şirketi yetkilileri ile ilgili kamu kurum temsilcileri Vali Yavuz Erkmen başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Denizli Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıya Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin ve Ekrem Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, kaymakamlar, belediye başkanları ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz Erkmen, Denizli'de turizm açısından büyük bir potansiyel olduğunu söyleyerek, "Yılda yaklaşık 2 milyon turisti ağırlıyoruz. Turizm anlamında bir yandan sunacağımız seçenekleri çoğaltmak ve altyapıyı iyileştirmek, bir taraftan da turizmde kendimizi çok iyi tanıtmamız gerekiyor. İzmir'de düzenlenecek fuara Denizli olarak geçtiğimiz yıl ilk defa katıldık. Orada güzel bir stant oluşturulmuştu. Bu yıl yine oraya önemli sektör temsilcileri katılacak. Geçtiğimiz yıl onur konuğu ilolmak istediğimizi belirtmiştik. Bu talebimiz uygun bulundu. Bu sayede Denizli'yi tanıtan sunum gerçekleştireceğiz" dedi.

Sağlık turizminde mevcut potansiyeli ön plana çıkararak, sağlık turizminin Türkiye'de çok önemli bir cazibe merkezi olduğunu vurgulamak zorunda olduklarını belirten Vali Erkmen, "Mağara turizminde Denizli'nin tercih edilebileceğini, sportif amaçlı ilimizin tercih edilebileceğini, doğal güzellikleri görebilecekleri alanların olduğu örneklerini sunmamız gerekiyor" dedi.

Denizli için turizmde iki sevindirici gelişme olduğunu sözlerine ekleyen Vali Yavuz Erkmen, "Denizli Çardak Havaalanı askeri kısıtlamalardan kaldırılıp tamamen serbest şekle dönüştürüldü. Bu Denizli için bir dönüm noktası oldu. Yerli ve yabancı uçaklar gelip konaklayabilecek. Mürettebatları da gelebilecek. Bunun bize kazancı, özel hava yolu şirketleri sefer yapabilecek. Gölemezli Bölgesinin imar çalışmaları da tamamlandı. Bu bölgede turizm amaçlı yatırımcılara tahsis yapılacak. Orada amacına uygun, bölgemize çok şey katabilecek bir turizm tesisleri yapılacak" diye konuştu.

Toplantıda katılımcılar Denizli turizminin daha da gelişmesi için neler yapılabileceği, turizmin çeşitlendirilmesi ve gelen turistlerin daha çok konaklatılması gibi konularda görüş ve önerilerini sundular. Toplantıda ayrıca, tüm kurum ve kuruluşların güçlerini birleştirerek ve ellerindeki imkanları seferber ederek Uluslararası Travel Turkey Fuarının onur konuğu olan Denizli'nin en iyi şekilde tanıtılması için ortak hareket etme kararı alındı.

DENİZLİ TRAVEL TURKEY FUARI'NA HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 15:30:05
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 16:51:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?