2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli tüp geçitle tanışıyor

Denizli Belediyesi, şehir içi ve şehirlerarası yollardaki trafik akışını daha güvenli hale getirmek için yaptığı 7 köprülü kavşağın ardından bu kez tüp geçit inşa ediyor. 1 milyon 435 bin TL'ye mal edilecek tüp geçidin 15 Mart 2009'da hizmete girmesi planlandı.

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 7 köprülü kavşak ve 5 yaya üst geçidi sonrasında, Kayhan Kavşağı Köprü inşaatı işini ihale etti. İhaleyi kazanan Kadir Yılmaz İnşaat firması, kısa süre sonra kavşağın yapımına başlayacak. Tüp Geçit, 3 şerit geliş gidişi olan Denizli-Antalya karayolunu daraltmayacak şekilde orta refüj açılarak Kayhan yoluna geçişleri sağlayacak. Tüp geçidin uzunluğu 405 metre olarak planlandı. Bu uzunluğun 105 metresi, araçların tüp geçit olarak ifade edilen yuvarlak kapalı alandan geçişleri için projelendirildi.

Kalan 300 metrelik uzunluk ise tüp geçide her 2 yönden giriş çıkış eşit olacak şekilde rampa olacak. 5 metre yüksekliğinde olacak tüp geçitin eni 5,5 metre olacak. Proje içinde ayrıca bin 400 metre uzunluğunda da yağmursuyu ve kanalizasyon hattı yapılarak, bölgedeki alt yapı sorunun da ortadan kaldırılacağı belirtildi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci projenin kent estetiğine uygun olacağını belirterek, "Denizli, yaklaşık 5 yıl önce söylediğimiz gibi vizyon kent oldu. Vizyon kentimize de vizyon projeler yakışır. Hafta sonuna kadar yapımına başlıyoruz. Tüp Geçit, şimdiden Denizli'mize hayırlı olsun. İnşallah 2 ay sonra açılışını yapacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 18:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?