6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli uluslararası ticarete imza attı

Denizli Ticaret Odası ve Bulgaristan’ın Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan İşbirliği Antlaşması nedeniyle Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya Türk-Bulgar İş Konseyi Başkanı Yalçın Egemen, Denizli Ticaret Odası Başkanı Nail Kalemci, Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yancho Yanev, Ukrayna’nın Lugansk Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Pavlovich Kostyukov ve çok sayıda Bulgar ve Ukraynalı iş adamı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Ticaret Odası Başkanı Nail Kalemci, İşbirliği Antlaşması’yla Bulgaristan’la dostluğun bir kat daha pekiştirildiğini belirterek, "Bugün burada Bulgar ve Ukraynalı iş adamlarıyla birlikteyiz. Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ile İşbirliği Antlaşması imzalayacağız. İmzalanan bu antlaşmayla Denizli’de bulunan iş dallarını Bulgaristan’la paylaşacağız" dedi.


Türk iş adamlarının Bulgaristan’ı yatırım bakımından daha cazip bulduğunu dile getiren Türk-Bulgar İş Konseyi Başkanı Yalçın Egemen ise, "Türk özel sektörü, son dönemde Bulgaristan’ı yatırım bakımından daha cazip buluyor. Türkiye, Bulgaristan’da ilk 13 yabancı yatırımcı arasında yer almaktadır. Son olarak Türkiye Şişe ve Cam fabrikasının 160 milyon dolar değerindeki yatırımı Türk firmalarının bu yönde kaydettiği yatırımın bir örneği. Bulgaristan’daki Ramstore’un mevcut yatırımının yanı sıra Üsküp’te 17 milyon euro değerinde bir alışveriş merkezi projesi bulunmaktadır. Bu proje 2004 yılı ilk çeyreğinde Bulgaristan’ın yurt dışında gerçekleştireceği en büyük yatırımdır" diye konuştu.


Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yancho Yanev de, Türkiye’nin Bulgaristan’a yaptığı 1.5 milyar dolarlık yatırımı yetersiz bulduklarını ifade ederek, yatırımların artması gerektiğini söyledi. Ukrayna’nın Lugansk Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Pavlovich Kostyukov da, Denizlili iş adamlarıyla işbirliği konusunda görüşmeler yapacaklarını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından antlaşma, Denizli Ticaret Odası ve Bulgaristan’ın Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalandı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 11:47:07
Güncelleme :25 Ağustos 2004 Çarşamba 16:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?