2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli Valisi Canpolat'tan açıklama

Valiler kararnamesi ile merkeze alınan Denizli Valisi Hasan Canpolat, konunun kendi iradesiyle meydana geldiğini belirterek, “Pembe incili kaftanı giymesini de çıkarmasını da bilmek gerekir” dedi.

Canpolat, düzenlediği basın toplantısında, kararnameyle merkeze alınmasının ardından çeşitli spekülasyonlar yapıldığını söyledi.


Merkeze alınmasının kendi iradesiyle gerçekleştiğini ifade eden Canpolat, “Tamamen benim istek ve irademle olmuş bir konudur. 6 yıldır sürdürdüğüm valilik görevini noktalamak istedim ve kendi isteğimle noktaladım. Herhangi bir ilde valilik görevi üstlenmeyi düşünmüyorum” diye konuştu.


Fiili valilik görevinden ayrılmasında, yaşanan herhangi bir olumsuzluğun etkisi bulunmadığını vurgulayan Canpolat, şunları kaydetti:
“Bakanlık veya hükümetten kaynaklanan bir sebep yok. Ayrılma düşüncemi paylaştığımda, son zamana kadar defalarca sorulmuştur. Fikrimde ısrarlı olduğum için kararname tecelli etmiştir. Yorumlar yapılabilir. Bu durumun altında bir şey aramamak gerekiyor. Benden kaynaklanan bir inisiyatif. Sayın Başbakan ve tüm bakanlarımızın çok büyük ilgi ve desteğini gördüm. Denizli'de çok büyük bir istekle çalıştım. Ayrılırken kimseye karşı özel bir şey söyleme ihtiyacım yok. Her ilin valisi ilini sever ama Denizli'de görev yapmamış olsaydım Türk insanıyla ilgili fikirlerim eksik kalacaktı. Burada çok güzel dostluklar oluşturduk. Bunları sonuna kadar sürdürmeye çalışacağım.”


Kentte göreve başladığı 27 Ekim 2006 tarihinde verdiği sözleri yerine getirmeye gayret ettiğini belirten Canpolat, adalet ve tarafsızlık ilkesini sonuna kadar sürdürdüğünü bildirdi.


Denizli'de görev yaptığı süre boyunca, kamu kuruluşları, belediyeler ve meslek odalarıyla uyumlu ve disiplinli çalıştıklarına işaret eden Canpolat, valilik mesleğinin sıradan bir devlet memurluğu olmadığını, hükümetin istek ve iradesi ile kişinin istek ve iradesinden oluştuğunu söyledi.


Canpolat, daha sonra, basın mensuplarıyla vedalaşarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 14:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?