6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli Valisi Şimşek'ten tarihi kazılar için ödenek müjdesi...

Kazı çalışmalarında kullanılmak üzere kazı heyetine 118 milyar lira verildiğini belirten Vali Şimşek, "Laodikya'daki dünya mirasını ortaya çıkarmak çok önemli. Bu çalışma tamamen milli bir çalışma. Elektrik şu anda gelmiş durumda. 118 milyar lirayı kazı heyetine verdik. Bundan sonra kazı heyetine çalışmalarında başarılar diliyoruz. Denizlili işadamlarına buradan çağrı yapıyorum, bir araya gelip kazı çalışmalarına destek verin. Laodikya'nın bir inanç yeri olması dolayısıyla, bir an önce turizme kazandırmak istiyoruz. Bundan sonra bize düşen onlara destek vermektir" dedi.


PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ise "Laodikya sayesinde Denizli'yi bütün dünyaya tanıtacağız. Bu proje PAÜ içinde prestij meselesidir. İşadamlarımız katkı sağlamazsa bu çark dönmez. Kültür Bakanlığı 35 milyar destek verdi" dedi.

Antik çağın önemli tekstil merkezlerinden biri olan Laodikya'nın gün yüzüne çıkartılması çalışmalarını yöneten Doç. Dr. Celal Şimşek, "1 Temmuz 2004 itibariyle kazıya başladık. 30 Eylül 2004 tarihinde sona erecek. 15 kilometrekarelik bir alana kent yayılıyor. Kazı ekibi yaklaşık 100 kişi. Kazıya destek olunmazsa kazı bin yıl, destek olunursa 500 yıl sürer. Devlet bütün imkanları sağlarsa 50-100 yıl içinde biter" şeklinde konuştu.

PAÜ Rektörü Kazdağlı, katkılarından dolayı Vali Gazi Şimşek ile sponsor firma Serhatlı İnşaat'ın sahibi Turhan Serhatlı'ya birer plaket verdi. Vali ve yanındaki grup daha sonra kazı bölgelerini, çıkarılan eserlerin bulunduğu bölüm ile antik tiyatroyu gezerek bilgi aldı.
Kazı başkanlığını Pamukkale Üniversitesi'nden arkeolog Doç. Dr. Celal Şimşek'in yaptığı kazı çalışmalarında 8 arkeolog, 4 asistan ile yaklaşık 60 işçinin yanı sıra 25 öğrenci de destek veriyor...

iha-denizli
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2004 Cuma 09:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?