2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de 214 yaşlı huzurevinde

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli'de 214 yaşlıya yatılı bakım hizmeti verildiğini söyledi.

18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Yaşlılar Haftası'nın, yaşlıların saygınlıklarının korunması, karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının aranması, kamuoyunun konuya ilgi ve katılımlarının sağlanması amacıyla çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle kutlandığını söyledi.

Ahmet Altın, sosyal veya ekonomik nedenlerden dolayı yoksunluk içinde bulunan yaşlıların yaşam standartlarını koruma ve yükseltme, bu hizmetleri değişen toplum yapısı ve bilimin ışığında düzenleme ve denetleme görevinin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Ahmet Altın, müdürlüğe bağlı, il merkezi ve Çivril ilçesinde olmak üzere iki, ayrıca denetimlerinde iki özel huzur evi olduğunu, toplam 214 yaşlıya yatılı bakım hizmeti verildiğini söyledi.

Türk toplumunun tarihin her döneminde yaşlılara sevgi ve saygı gösterdiğini, toplum ve aile yaşamında onlara özel bir yer verdiğini belirten Ahmet Altın, şöyle konuştu: "Yaşlılarımıza destek vermek ve yardım eli uzatmak, unutmamamız ve gelecek kuşaklara aktarmamız gereken en önemli sosyal görevlerimizdendir. Hizmetlerimizi yürütürken Denizli halkımızın huzur evlerimizde kalan yaşlılarımızı yalnız bırakmayarak, gerek hafta münasebetiyle gerek diğer günlerde onları sık sık ziyaret etmeleri yaşlılarımızın moral ve motivasyonlarının artmasını ve hayata bağlanmalarını sağlayacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 22:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?