6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli'de başkomiser atış poligonunda vuruldu

Denizli'de Polis Atış Poligonu'nda yapılan atış talimleri sırasında, tutukluk yapan bir silahın ateş alması sonucu görevli Başkomiser kasığından vurularak ağır yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde Bilgi İşlem Şube Müdür Vekilliği yapan ve silah atış eğitimcisi olan Başkomiser Hilmi Uğur, banka güvenlik görevlilerine atış eğitimi veriyordu. Eğitim sırasında tutukluk yapan silahı kontrol eden polis memuru Hanefi Canöven, aniden ateş alan silahı yere attı. Yere düşen silahın tekrar ateş alması sonucu Başkomiser Hilmi Uğur kasığından isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Ambulansla getirildiği 112 Acil Servisi'nde ilk müdahalesi yapılan Başkomiser Uğur, daha sonra Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Başkomiser Hilmi Uğur'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilirken, hastaneye gelen Uğur'un eşi teskin edilmeye çalışıldı.
Olayla ilgili açıklama yapan Emniyet Müdürü İhsan Ünal, "Bu bir iş kazasıdır. Eski teknoloji, uzman arkadaşımızı yaraladı. Denizli'de 7 arkadaşımız kalp krizinden, bir arkadaşımız da zatürreden ölürken, bir de bu kaza ile yaralama olayı beni son derece üzdü. Yaralama olayında her türlü idari ve adli işlem başlatıldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri, incelemelerine devam ediyorlar" dedi.
Bu arada, Emniyet Müdürü İhsan Ünal, "Silah elde yanlış tutulmaz, silah böyle tutulur" diyerek basın mensuplarına silahın nasıl tutulacağını gösterdi.
DENİZİLİ - İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 21:52:04
Güncelleme :21 Haziran 2004 Pazartesi 09:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?