7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Denizli'de bir başka olur fener alayı

Cumhuriyet’in 81. yıl dönümü kutlamaları Denizli’de düzenlenen ’Fener Alayı’ ile sona erdi.

Cumhuriyet’in 81. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Fener Alayı, Denizli Atatürk Stadı girişinden başlayıp, Lise Caddesi, Kıbrıs Şehitler Caddesi, İnönü Caddesi ve son olarak Delikli Çınar Meydanı’nda son buldu.

 Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüş 5 kilometre sürdü. 500 metre uzunluğundaki bayrağı 5 kilometre boyunca sokaklarda ve caddelerde dolaştıran vatandaşlar, 10. Yıl Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi. Ellerinde meşalelerle Delikli Çınar Meydanı’na gelen vatandaşlar, burada toplanarak son olarak İstiklal Marşı söylediler. Gencinden yaşlısına kadar herkesin katıldığı Fener Alayı, Delikli Çınar Meydanı’nın trafiğe kapanmasına sebep oldu. Araç konvoyunun uzaması sebebiyle trafik polisleri araçları geri döndürerek açmaya çalıştı.

Cumhuriyet’in 81. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Fener Alayı bitiminde, 500 metre uzunluğundaki bayrağın belli bir kısmını yerde toplamaya çalışan kişilere bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Saygısızlık yapıldığını söyleyen vatandaşlar, bayrağın yerden kaldırılıp havada toplanmasını istedi. Bayrağı yerden kaldıran vatandaşlar bayrağı daha sonra havada topladı

denizli
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 13:43:33
Güncelleme :30 Ekim 2004 Cumartesi 18:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?