2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de deprem paniği

Denizli'de, deprem beklentisi olduğu ve okulların tatil edilmesi vatandaşların paniğe kapılmasına sebep oldu.

Denizli'de bir haftadır afet tatbikatları sürerken, Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in bu sabah okulların tatil edildiğini açıklaması korkuları artırdı. Veliler, okullara giderek çocuklarını alırken, yapılan açıklamalar ve deprem beklentisinin korkusunu yaşadıklarını söylediler.

Deprem beklentisi içinde olan bir veli, "Okullar tatil edildi. Bir yandan deprem olacağı söyleniyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. İnşallah olmaz. Yapılan açıklamalar ve beklentiler panik ve korkuya sebep oldu" dedi.

Emekli bir öğretmen ise, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden aldıkları bilgilerde, müfettişlerin Denizli'ye geldiği ve okulların depreme karşı dayanıklılığının tespiti için okulların tatil edildiği yönünde bilgi aldıklarını söyledi. Bazı vatandaşlar söylentiler üzerine ev ve işyerine deprem sigortası yaptırdı.

Bu arada deprem olacağı yönündeki söylentiler üzerine bazı şahısların apartmanların zillerine basarak deprem olacağını ve apartmanı boşaltmalarını bina sakinlerinden istedikleri, bu duyum üzerine polisin şahıslar üzerinde çalışma başlattığı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 18:19:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre çam IP: 88.246.151.xxx Tarih : 6.03.2009 18:54:50

arkadas olacak mı olmayacak mı valla odumuz patlıo gece yatarken