2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de eğitim gönüllüleri iş başında

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve hayırsever iş adamlarından oluşan eğitim gönüllüleri, okul yaptırma ve eğitim sorunları çözümü için seferber oldu. 

Denizli'deki okul öncesi eğitim kurumları, okullarındaki derslikler ve eğitimde başarının artırılması gibi eğitim konularının görüşüldüğü toplantı düzenledi. Polisevindeki toplantıya, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve 6 okul yaptırıp 7. okulun inşasını başlatan hayırsever Kadir Kameroğlu'nun da bulunduğu çok sayıda iş adamı katıldı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, şehrin eğitim alanındaki durumu ve Türkiye'deki iller arasındaki karşılaştırmalı konumunu aktardı. Oğuz, Denizli'deki eğitim sorunun çözümü için kampanya başlatıldığını belirterek, "Maalesef bazı okullarımızda derslik sorunu nedeniyle ikili öğretim yapılıyor. Okul öncesi eğitim ise yetersiz. Bunların çözümü için kampanya başlattık. İl Özel İdaresi bünyesinde hesap açtırdık. Hayırseverlerimiz bu hesaba para yatırarak bizlere destek olabilirler. Ayrıca yapılan destek kadar vergi indiriminden yararlanacaklar' dedi. 

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, ilkokullardaki okullaşmada okul öncesine göre iyi durumda bulunulduğunu, ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. Okulların bahçesine prefabrik derslikler yapılmasının planlandığını ifade eden Vali Erkmen, "Şu an hala ikili eğitim yapan okullarımız var. Derslik sorunları da bulunuyor. 

Prefabrik yapılarla derslik sayısını arttırabiliriz. Önümüzde okullar açılıncaya kadar bir süre var. Bu süre zarfında toplantılar düzenleyerek neler yapacağımıza karar verip işi bitirmeliyiz. Bir de kırsal kesimdeki ilköğretim okulunu bitirip liseye gidemeyen çocuklarımızın sayısı oldukça fazladır. Bir kampanya düzenleyip onların liseye devam etmesini sağlamalıyız. Muhtaç öğrencilere eğitimleri boyunca burs vermeli ve başarısı devam ettiği sürece burs sorunu yaşamayacağını garanti etmeliyiz. Onun için kampanyaya herkesin destek vermesini bekliyoruz. İş adamlarımız 3-5 çocuğun eğitimini bu şekilde üstlenirse çocuklarımız okula gider" diye konuştu. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, eğitim alanında ne gerekiyorsa bir önce yapılması gerektiğini belirterek, Denizli Belediyesi hizmet binasının bile okul için feda edilebileceğine dikkat çekti. Eğitimdeki en büyük sorunun derslik yetersizliği olmasına rağmen, okul yapılacak arsa bulunmadığına işaret eden başkan Zeybekci, "Şu an hayırseverlerimiz 'biz okul yaptıracağız arsa verin' dese, bunun için arsa yok. Yanlış imar uygulaması sonucu okul yapacak yer yok. Bir arsa bulsak o da 300-500 hisseli çıkıyor. Maalesef şimdiye kadar gecekondu mantığından kurutulamayan iştahımız kenti bu hale getirmiştir. Okula bu kadar ihtiyaç duyulan bir merkezde acil önlem almak gerekir. Belediye başkanlığı binası dahil olmak üzere belediyenin her şeyini, bütçesini eğitime vermeye her zaman açığız. Parklar, bahçeler, modern binalar yapmışsınız ama eğitim yok. Hiçbir işe yaramaz. Dünyanın en iyi bin üniversitesi arasında 1 tane bile üniversitesi olmayan bir millet haline gelmişiz. Bu şehrin planlamacısı olarak ne yapıp edip bu sorunu çözmeye çalışmalıyız. Belediye olarak şuanda 10-15 milyon YTL'lik arsayı milli eğitime bağışladık. Üstümüze vazife olmamasına rağmen bir okul yaptık. Hayırseverlerin yardımlarını organize etmeye çalıştık. Bu şehri biz talan ettik. Bu nesil talan etti. Dolayısıyla bu nesil bu şehirdeki bu talanın bedelini ödeyecek. Bu nesilden toplanan belediye gelirlerini hataları düzelmek için kullanmak gibi bir amacımız var" diye konuştu. 

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'ye konuşmaların ardından eğitime verdiği destekten dolayı plaket verdi. Daha sonra, hayırsever iş adamları yardım için yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 16:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?