2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de eğitim seferberliği

Ana-Kız Okuldayız Kampanyası Denizli Yürütme Kurulu, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında valilik toplantı salonunda toplandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın organizasyonu ve Halk Bankası'nın ana sponsorluğunda düzenlenen Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası, okuma yazma bilmeyen en az 3 milyon insanın okur yazar hale getirilmesini hedefliyor. Kampanyanın Denizli'de yürütülmesini sağlayan Denizli Yürütme Kurulu, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında toplanarak, kampanya çerçevesinde şu ana kadar yapılan çalışmaları değerlendirdi ve bundan sonra ne gibi etkin çalışmalar yapılabileceği konuları üzerinde durarak kampanyanın tam olarak amacına ulaşması için yapılması gerekli çalışmaları tespit etti.

Vali Yardımcısı Ertekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın bütün Türkiye'de başlatmış oldukları Ana-Kız Okula Kampanyası çerçevesinde İl Yürütme Kurulu olarak bir araya geldiklerini ve bu güne kadar alınan mesafeleri değerlendirdiklerini belirterek, " Denizli olarak hedefimiz okumaz-yazmaz kimsenin kalmaması ve okur yazarlık oranının yüzde100'e çıkması. Bu hedef doğrultusunda bütün kurumlarımızla her türlü çalışmaları yaparak bu kampanyanın hedefine ulaşmasını sağlamak" diye konuştu. Ertekin, okuma yazma bilmeyen bir kişi dahi olsa ona öğretmen tahsis edeceklerini, fiziksel engelli ve okuma yazma bilmeyen vatandaşları evlerinden araçla alarak okuma-yazma kursuna getireceklerini ifade ederek, "Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız müracaat ettiklerinde onlara mutlaka öğretmen tahsis edeceğiz ve o vatandaşımızın okuma yazma öğrenmesini sağlayacağız. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız bu sunduğumuz imkanlardan mutlaka yararlanmalılar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 15:06:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?