2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de ekmeğe zam

Denizli'de ekmeğe zam geldi. 

Denizli Fırıncılar Odası tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar 200 gram olan ve 35 Ykr 'den satılan ekmeğin yeni gramajı 300, yeni fiyatı da 60 Ykr oldu. 

Bugünden itibaren zamlı fiyatla satışa sunulan yeni ekmek fiyatıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Kemal Aracı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın, ekmekte kalitenin yükseltilmesi amacıyla çıkardığı yeni gram uygulamasına Denizli'de bugün başlandığını belirterek, "Bakanlığın yaptığı zorunlu gram uygulamasında alt sınır limiti 300 gram olacaktır. Bundan sonraki zaman sürecinde gerekli hallerde 50'şer gramlık artışlar yapılabilecek. Hem bu zorunlu gram uygulamalarının, hem de diğer sebeplerden dolayı hızla artan buğday fiyatlarına paralel un fiyatlarının getirdiği maliyet satışlarını karşılamak amacıyla yeni gramla birlikte yeni fiyat uygulanacaktır" dedi. 

Kemal Aracı, yeni fiyatın getirdiği zam oranının sadece yüzde 14.3 olduğunu belirtirken, 2 kiloluk Trabzon Ekmeği'nin satış fiyatının 4 YTL olarak belirlendiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 16:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?