6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli'de Ekonomi Yaz Seminerleri başlıyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ve Türkiye Ekonomi Kurumu’nun desteğiyle düzenlenen Ekonomi Yaz Seminerleri’nin (EYS) bu 3.’sü gerçekleştirilecek.
Türkiye’de 2002 yılında EYS’nin birincisini düzenleyerek bir ilke imza atan PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Dünya İktisatçılar Birliği’nin üyesi olan Türkiye Ekonomi Kurumu’nun desteği ile seminerin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyor.
PAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek akademisyenlere, üniversite öğrencilerine ve kurumlardaki ekonomistlere, bir bilimsel platform ve tartışma ortamı sunan EYS’nin üçüncüsü, 5-23 Temmuz 2004 tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonu ve dersliklerinde düzenlenecek. Açıklamada seminere; Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü, Merkez Bankası, Rekabet Kurulu gibi Türkiye’de makro ekonomik politikaların gerçekleştirilmesinden ve izlenmesinden sorumlu temel ekonomi kurumlarının üst düzey yöneticileri ile IMF ve Dünya Bankası’nın Türkiye temsilcilerinin katılacağı bildirildi.
Açıklamada ayrıca, seminer süresince tanınmış iktisatçıları tarafından her biri 12’şer saat olmak üzere yoğunlaştırılmış dersler verileceği belirtildi. EYS 2004’de ayrıca her biri kendi alanında uzman öğretim elemanları tarafından Türkiye ekonomisinin sektörel analizlerinin yapılacağı 11 adet ayrı seminerden oluşan Türkiye Ekonomisi Seminerleri Modülü olduğu kaydedildi.
DENİZLİ - İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2004 Pazartesi 22:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?