2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de Evlilik Okulu açılacak

Denizli'de, sağlıklı evliliklerin kurulması için Evlilik Okulu açılacak. 

Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, Pamukkale Rotary Kulübü ve Denizli Barosu, sağlıklı evliliklerin kurulması ve başta evlenecek çiftler olmak üzere tüm vatandaşların bilinçlendirilmesi için Evlilik Okulu Projesi'ni hayata soktu. 19 Nisan tarihinde Denizli Ticaret Borsası Salonu'nda açılacak olan Çarşamba ve Cumartesi günleri eğitimlerin verileceği Evlilik Okulu'nun tanıtımı Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde yapıldı. 

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı H. Cengiz Alptekin ile PAÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Erkan Alataş'ın katıldığı toplantıda, Evlilik Okulu ile ilgili bilgi verildi. Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Cengiz Alptekin, giderek şehirlere olan göçlerin artmasıyla, göç eden ailelerin bazı örf, adet ve töreleri göç ettiği yere getirdiğini belirterek, "Çoğunlukla evlilik müessesesi bunlardan etkilenmektedir. Evlilik müessesesinin daha sağlıklı kurulması için, gerek eş seçimi, gerek evlilik sırasında ortaya çıkabilecek sorunları çözmek ve daha sağlıklı evlilikler oluşturarak boşanmaların önüne geçmek, daha sonra ortaya çıkacak toplumsal sorunları ortadan kaldırmaya yönelik Evlilik Okulu isimli bir çalışma başlatıyoruz" dedi. 

PAÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Erkan Alataş da, Evlilik Okulu'nun temel amacının, sağlıklı bir evliliğin oluşturulması ve ortaya çıkabilecek sorunların aşılabilmesi için gerekli yöntem ve anahtarların kişilere verilmesi olduğunu belirerek, "Amacımız boşanmaları engellemek ve sağlıklı bir evlilik yapılmasıdır" diye konuştu. 

Boşanmaların özellikle 3 ve 7. yıl istatistiklerine göre son yıllarda büyük artış gösterdiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Erkan Alataş, sözlerine şöyle devam etti: "Boşanma sebepleri irdelendiğinde, eşlerin birbirine uymaması, evlilik içi iletişimsizlik ve ortaya çıkan sorunların aşılamaması, ekonomik sorunlar olduğu ortaya çıkıyor. Bunların yanısıra her canlıda olan üreme iç güdüsü dolayısıyla yaşanan sıkıntılar var. Cinsel ilişkiye girememe durumlarında evlilik birlikteliği ciddi oranda sarsılmaktadır. Açılacak okulda bununla ilgili bilgi verilecek."
Bir tüp bebek merkezinde çalışırken, 40 yaşını aşan ve gebe kalma şansı kalmayan bir kadının mutlaka çocuk sahibi olması gerektiğini, bunun olmaması halinde eşiyle boşanacağını söylediğini belirten Alataş,"Bu ve benzeri birçok faktör mevcut" dedi. 

Özellikle kısırlık problemi yaşayan birçok çiftte, çocuk sahibi olamama durumu varsa boşanmaların arttığını anlatan Alataş, şöyle konuştu: "Cinsel bilgi konusunda da bilgisizlik mevcut. Cinsel ilişkiye girememek veya erken boşalma şikayetleri sürekli geliyor. Bu cinsel problemlerin çözümü var. Ama insanların bu konuda bilgisi olmayınca ve uzman kişilere gitmemesi sebebiyle sorunları çözemiyor ve sorunlar bir yumak haline geliyor. Bu da boşanmaların artmasına sebep oluyor. Biz Evlilik Okulu'nda cinsel temel bilgileri, sağlık ve eğitim bilgilerini, ailenin bireysel ve toplumsal bazda oluşturacak şartları konusunda vatandaşları bilgilendirmek istiyoruz." 

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan da, bu tür toplumsal sorunların aşılması için Denizli Belediyesi olarak her türlü projeye destek olduklarını ve bunun da süreceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 16:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seçil hiç IP: 85.105.140.xxx Tarih : 1.12.2008 11:47:35

süper bir haber.özellikle evlenmeyi düşünen bütün çiftlerin eğitilmesi gerek.4 yıllık evli bir bayan olarak denizliye böyle bir eğitimin gelmesine çok sevindim.