2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de 'Fişek' operasyonu

Denizli'de, silah kaçakçılığı ve altın dolandırıcılığı yapan çeteye yönelik "Fişek" adlı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Denizli il merkezi ile Acıpayam, Serinhisar ve Tavas ilçelerinde suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, av bayileri ve ruhsatsız silah tamir atölyeleri aracılığıyla ruhsata tabi olmayan kurusıkı tabancaları ateşli silaha çevirdikleri, silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptıkları, sahte altın dolandırıcılığı ve kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı yapmak suretiyle haksız ekonomik çıkar sağladıkları tespit edilen A.Ü. isimli şahsın liderliğindeki suç örgütüne yönelik 5 ay boyunca sürdürülen istihbari çalışmalar neticesinde "Fişek" kod adlı operasyon düzenlendi. 

Operasyon kapsamında 14 şüpheliye ait 12'si jandarma, 6'sı polis bölgesinde bulunan 18 ayrı ev ve iş yerine eş zamanlı baskın yapıldı. Ev ve işyerlerini didik didik arayan jandarma ekipleri, altınları kuzine sobanın içindeki kovalarda buldu. Yapılan aramalarda 24 tabanca, 30 kurusıkı tabanca, 58 tabanca parçası, 4 bin 824 muhtelif fişek, 395 muhtelif şarjör, 42 silah yapımında kullanılan araç gereç, 320 adet reşat
altını, 5 bin 185 sahte altın, 3 gram toz esrar, 2 gümüş sikke, 8 bin 190 adet metal pul, 12 senet ve senet defteri, 39 oluklu bıçak, 1 mınçıka, 2 mosonet tipi kelepçe, bir cop, bir biber gazı ve bir cep telefon sim kartı ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 16 örgüt üyesinden 15'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bir kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Firar eden çete üyesi bir zanlının da daha sonra yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 12:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?