3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Denizli'de gündem Koray Gencerler

DENİZLİ'DE 8 YIL ARADAN SONRA YİNE KORAY GENCERLER KONUŞULUYOR

Denizlispor'da Kayseri Erciyesspor karşısında son saniyede yenilen gol ve kaçan 2 puanın üzüntüsü yaşanırken, maçın hakemi Koray Gencerler'e tepki devam ediyor.

Maçın hakemi Koray Gencerler 18 Aralık 2002 tarihinde Denizlispor ile Beşiktaş arasında oynanan ve yan hakem olarak görev yaptığı Türkiye Kupası maçının son dakikasında Denizlispor'un attığı golü, topun çizgiyi geçmediği gerekçesiyle vermeyerek günlerce gündemde kalmıştı.

Bank Asya 1. Lig'in 16. haftasında Kayseri Erciyespor'la oynadığı karşılaşmayı uzatma dakikaların son saniyesinde yediği golle 1-1 berabere bitiren ve lider olma şansını kullanamayan Denizlispor'da kaçan galibiyetin üzüntüsü yaşanırken, maçın hakemi Koray Gencerler'e tepki de sürüyor. Kayseri Erciyessporlu futbolcu Taner'in 90+3'de attığı gol öncesinde ofsayt olduğunu belirten Denizlispor Başkanı Mehmet Özsoy, "Maçın hakemi hariç herkes bunu gördü. Biz Türkiye'de tel örgüleri kaldıran ilk kulübüz. Bugüne kadar hakemlerle ilgili hiç bir şey konuşmama kararı aldık ve bunu uyguladık. Ancak dün akşamki maçta verilen kararlar sabrımızı taşırdı. Denizlispor'un şampiyonluğu mu engellenmek isteniyor bilemiyorum" diye konuştu.

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu da verdikleri mücadele sebebiyle futbolcularını kutlayarak, "Kazanmak için elimizden geleni yaptık. Gol pozisyonları ürettik ve bunlardan birini değerlendirebildik. Gol pozisyonu bile vermediğimiz maçta 2 puan kaybettik. Hakem hatası sebebiyle canımız yandı. Biz yanlış yaptığımız zaman nasıl cezasını çekiyorsak, adalet varsa birileri bunu çözmelidir. Golü yedikten sonra santra bile yapamadık. Her şeye rağmen biz mücadelemizi sürdüreceğiz ve hedefimize ulaşacağız" şeklinde konuştu.

Denizlispor camiasının tepki gösterdiği hakem Koray Gencerler, tam 8 yıl önce yine Aralık ayında oynanan Denizlispor Beşiktaş kupa maçında verdiği bir kararla günlerce konuşulmuştu. 18 Aralık 2002 tarihinde Denizlispor ile Beşiktaş arasında oynanan Türkiye Kupası 3. kademe maçında maç Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile devam ederken Denizlisporlu Ersen Martin'in son dakikadaki kafa vuruşunu İbrahim çizgiden çıkarmış, maçın orta hakemi Erol Ersoy 2 kez gol kararı vermiş ancak o maçta yan hakem olan Koray Gencerler'in topun çizgiyi tamamen geçmediğini belirtmesi üzerine gol kararını iptal etmişti.

Günlerce konuşulan ve Denizlispor'un topu çizgiyi geçtiğini bir taraftarın tribünden çektiği görüntülerle ispatlamaya çalıştığı bu maçta, dün gece olduğu gibi o maçta tartışmalı pozisyonun ardından maçın hakemi Erol Ersoy başlama vuruşu yaptırdıktan sonra karşılaşmayı bitirmiş ve Beşiktaş bu galibiyetle adını çeyrek finale yazdırmıştı. Günlerce konuşulan maç Denizli'de günün konusu haline gelmiş, dönemin valisi Yusuf Ziya Göksu, Belediye Başkanı Ali Aygören ve sivil toplum örgüt temsilcileri Haluk Ulusoy başkanlığındaki TFF yönetimine yazılı başvuruda bulunarak maçın tekrarını istemişti.

8 yıl önce oynanan Denizlispor Beşiktaş maçından sonra dün akşamki maçta da forma giyen tek futbolcu olan Levent Kartop ise, haklarının yendiğini belirterek, herkesin kendilerini arayıp teselli ettiğini söyledi.

DENİZLİ'DE 8 YIL ARADAN SONRA YİNE KORAY GENCERLER KONUŞULUYOR
DENİZLİ'DE 8 YIL ARADAN SONRA YİNE KORAY GENCERLER KONUŞULUYOR
DENİZLİ'DE 8 YIL ARADAN SONRA YİNE KORAY GENCERLER KONUŞULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 11:55:02
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 16:17:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?