2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de Hasta Güvenliği semineri

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, Hasta Güvenliği Derneği ve Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi işbirliği ile 'Hemşirelik Hizmetlerinde Hasta Güvenliği' konulu bir eğitim semineri düzenlendi.


Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminere, Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, kamu ve özel hastane görevlileri ile çeşitli kurumlarda çalışan hekimler, hemşireler ve sağlık memurları katıldı. Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, sağlık hizmetlerindeki hedeflerinin gelişen ülkeler düzeyine ulaşmak olduğunu söyleyerek, "Sağlıkta onlarla yarışır hale gelmek hedefimizdir. Ancak ne kadar teknoloji satın alırsak alalım, fiziki şartları ne kadar iyileştirirsek iyileştirelim, çalışanın güler yüzlülüğü olmazsa kalite yükselemez. Hedefimiz çağdaş normlarda ulaşılabilir, kaliteli sağlık hizmet vermektir" dedi.

Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Bilge Aydın, 'Sağlıkta Kalite ve Hasta Güvenliği' ile 'Hasta Güvenliğinin Sağlanmasında Yönetimin Sorumlulukları', Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi Direktör Yardımcısı Mazriye Üstündağ, 'Hemşirelik Hizmetleri ve Hasta Güvenliği', Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Nezih Varol 'Hemşirelik Hizmetleri ve Hukuki Sorumluluklar', Servergazi Devlet Hastanesi Kalite Yönetim Temsilcisi Dr. Okan İlhan 'Hasta Güvenliği ve Akreditasyon', Ortadoğu Sağlık Merkezi Ameliyathane Sorumlu Hemşiresi Ayşe Arı 'Ameliyathaneler ve Hasta Güvenliği', Denizli Devlet Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Hemşiresi Dilek Sül 'Hemşirelik Hizmetleri ve Enfeksiyonların Önlenmesi' konularında katılımcılara bilgi verdi. Eğitim seminerinin sonunda seminere katılan yaklaşık 200 sağlık çalışanına katılım belgesi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 17:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?