3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Denizli'de İsrail bayrakları yakıldı

İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılar tüm yurtta olduğu gibi Denizli'de de protesto edildi.
Cuma namazı sonrası Delikliçınar Meydanı'nda toplanan Gönüllü Teşekküller Platformu üyesi çok sayıda kişi, ellerinde İsrail bayraklarını yaktı.


Türk Bayrağı ve İsrail saldırılarını kınayan dövizler açan topluluk İsrail'i eleştirdi. Annelerin çocuklarıyla katıldığı eylemde okunan basın bildirisinde, İsrail'in Filistinli müslüman halk üzerinde tarih de görülmemiş bir zulüm yaptığı, İsrail Devleti ve arkasındaki alçak güçleri protesto ettikleri belirtildi. Basın açıklamasının ardından İsrail ve ABD aleyhine slogan atan grup daha sonra İsrail bayraklarını yaktı. Bir genç yanan bayrağın ateşini avucunun içinde söndürürken, bir kişi de yanan bayrağa
tükürüp ayaklarının altında çiğnedi. Polisin güvenlik önlemleri aldığı eylem olaysız sona erdi. Küçük bir çocuğun damla damla ağladığını gören annesi, "O da Filistin'deki çocuklar için ağlıyor" dedi.


İsrail'i eleştiren platform üyeleri, Memur-Sen, Müsiad, Ahiyad, Anadolu Gençlik Derneği, Anadolu İmam Hatip Lisesi Derneği, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çaresizlere Yardım Derneği, Denizli İlahiyat Fakültesi Yaptırma Yaşatma Derneği, Denizli İlmi Araştırmalar ve Hizmet Vakfı, Ensar Vakfı, Vakit ve Muhtaçlara Yardım Derneği, Gökkuşağı Aile Derneği, Gülçev,Gaye Vakfı, Kepenekoğlu Vakfı, Işık Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Vakfı, İmam Hatip Mezunları Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Karamil Muhtaçlara Yardım Derneği, Kırmızısu Termal Turizm Derneği, Muradiye Kültür ve Eğitim Vakfı, Mutçalı Vakfı, Ahmet Hulusi Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, Şafak Yıldızı, Şura Eğitim Araştırma Derneği, Tümsiad ve Yeşilay Derneği'nden oluştu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 15:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?