6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli'de işsizlik azalıyor

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Nail Kalemci, ekonomi anlamında Denizli'de kıpırdanmanın söz konusu olduğunu belirterek özellikle işsizlik anlamında sıkıntıların azaldığını söyledi.
DTO Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen DTO Başkanı Nail Kalemci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yaklaşık 600 Türk sanayici ve işadamının katıldığı Almanya gezisi ve İzmir'de başlayan 4. İktisat Kongresi'ndeki değerlendirmelerini aktardı. 4. İktisat Kongresi'nin ilk gününü takip ettiklerini ancak bekledikleri şeffaf ve açık konuşmalarla karşılaşmadıklarını belirten Nail Kalemci, "Türkiye'nin gelmiş olduğu nokta başlangıç noktasına göre çok daha iyi. Enflasyon ve ihracat gibi konularda sağlanan başarı yapısal sorunlarda sağlanamadı. Özellikle işsizlik ve gelir dağılımı sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor" dedi.
Denizli'de yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili açıklamalarda da bulunan Kalemci, Denizli'de kıpırdanmanın söz konusu olduğunu belirterek, "Özellikle dolarda yaşanan hızlı iniş ve artışlar sıcak paranın dışarı kaçtığını gösteriyor. Bu gibi hızlı iniş ve çıkışların sağlıklı olmadığını, doların enflasyon artışı miktarında artması gerektiğini biliyoruz" dedi. Denizli'de işsizlik konusunda büyük sıkıntı yaşanmadığını kaydeden Kalemci, "Bir süre önce 4 bin işçinin işten çıkarıldığı söylentileri çıktı. Bu işten çıkarmalar işsizlikten değil, fabrikalardaki iç operasyonlar neticesinde meydana gelmiştir. Ancak daha sonra tekrar işçi alımlarına başlandı. Denizli'de iş çevresi mallarını satabiliyor. Yüzde 15'lere varan ihracat artışı ise devam ediyor. Sadece Türk Lirası'nın değer kazanması sebebiyle küçük esnaf mal alıp satmada sıkıntı yaşıyor" diye konuştu. Kısa bir süre sonra inşaat sektörünün canlanacağını kaydeden Nail Kalemci, buna paralel olarak ekonomik sıkıntının da azalacağını belirterek, "Denizli için sıkıntı yok" dedi.
Türkiye'de gelirin üzerinde tüketim yapıldığını, bunun en önemli faktörünün de kredi kartları olduğunu belirten Kalemci, "Büyük alışveriş merkezlerinin kasaları önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Kredi kartı kullanımında büyük sıkıntılar hatta kredi kartı bunalımı yaşayabiliriz" uyarısında bulundu.
DENİZİLİ - İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2004 Perşembe 21:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?