6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli'de köylülerin isyanı...

Şirinköy, köy meydanında dün gece hazırladığı sinevizyon gösterisiyle Denizli Belediyesi’nin uygulamaya koymak istediği imar planı konusunda bilgiler veren mimar Arif Balkanay, "Burada tarih var. 1933 yıllarında ve daha eskisine dayanan yapılar var. Bu tarihi yapılar katledilemez. Buradaki evler Denizli’deki evlerden daha sağlam, evler ustalıkla ve taşlarla yapılan binalardır. Şirinköy’de Aysan ve 2 AK Parti’li yöneticilere ait yerler olmasına rağmen oralara dokunulmamış. Zeybekci hiç size gelip ’Yaşamak istiyor musunuz?’ dedi mi?, Siz oy kullandınız. Şirinköylü Zeybekci’ye yüzde 75 oranında oy verdi. Kabahat sizde, yüzde 100 oy kullansaydınız bu evler yıkılmazdı. Zeybekci, Şirinköy’deki yerlerin yerine Denizli’den yer vereceğini söylüyor. Peki burası ne olacak? Depreme dayanıklı en sağlam yerler Şirinköy’de. Yeşil alan Şirinköy’de, kolay lokma olacak yer Şirinköy’de" dedi.


Mimar Arif Balkanay’ın sözleri köylüler tarafından sık sık alkış ve tezahüratlarla kesilerek Başkan Nihat Zeybekci aleyhine sloganlar atıldı. Bu arada köylüler 10 Ağustos günü toplu olarak Denizli Belediyesi’ne giderek, itiraz dilekçesi verecekler.

 Eylemin sonunda Resül Soytekin’in (47) saçlarının ortası berber tarafından kesildi. Alkışlar arasında saçlarının bir bölümü kesilen vatandaşı köylülere gösteren mimar Balkanay, "İşte Başkan Zeybekci Şirinköy’de ilk yolu bu şekilde açmış oldu" diye konuştu. Eylemin sonunda küçük bir kıza imar planının iptali için mesaj okutturuldu

iha-denizli
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 02:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?