8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Denizli'de kuduz paniği

Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Aşağıdağdere köyünde, köye inen bir tilkinin ahırda ölü bulunması sonrası kuduz olduğunun tespit edilmesi üzerine, köy karantinaya alındı. 

Çarşamba gecesi Honaz İlçesine bağlı Aşağıdağdere Köyü'nde meydana gelen olayda, Ömer Aslan isimli vatandaş, ahırdan gelen seslere bakmak için ahırına girdiğinde ölmüş bir tilkiyle karşılaştı. Tilkinin leşini muhafaza altına alan Ömer Aslan, sabah saatlerinde Honaz Tarım İlçe Müdürlüğü'nü arayarak konuyu iletti. Olay yerine gelen ve tilkiden numune alan görevliler, numuneyi İzmir Bornova Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'ne gönderdi. İzmir'de yapılan kontrollerde, tilkide kuduz vakasına rastlandı. 

Gelen rapor doğrultusunda Ömer Aslan, eşi Mesude, oğulları Kadir ve Yavuz, gelinleri Necla ve Azime Aslan ile 4 torununa Honaz Devlet Hastanesi'nde aşı yapıldı. Olayın ardından bugün köye giden Honaz Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri, köyü karantinaya aldı. Köy halkını köy medanında toplayan görevliler, vatandaşları bundan sonra yapacakları konusunda bilgilendirdi. Yapılan açıklamada, köye 3 ay süreyle küçükbaş hayvan, 6 ay süreyle de büyükbaş hayvan giriş çıkışı yapılmayacağı bildirildi. 

Köy giriş ve çıkışına asılan tabelalarla konu duyuruldu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 18:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?