2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de mahalle sayısı 31'e düşürüldü

Denizli'de, 55 olan mahalle sayısı, Belediye Meclisi kararıyla 31'e düşürülürken, bazı mahallelerin de isimleri değiştirildi. 

Denizli Belediyesi Bayındırlık Komisyonu tarafından yapılan araştırma ve sınır belirleme çalışmaları sonuçlandı. Denizli Belediye Meclisi'nin 3. oturumunda bazı mahallelerin birleştirilmesi, bazılarının da isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili gündem maddesi görüşüldü. Meclis oturumunda konuşan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli'de çok sayıda mahalle bulunduğunu ve karışıklık yaşandığını belirterek, "Bazı mahalleler iç içe girmiş durumda. Yapılan sınır belirleme çalışmaları sonucunda 25 mahalle başka mahallelerle birleştirildi" dedi. 

55 olan mahalle sayısının 31'e düşürülmesi ile ilgili yapılan oylamada, 34 kabul, 2 red oyu çıkarken, 55 mahalleden 25'i feshedildi. 

Feshedilen Kayalık Mahallesi, sınırları genişletilerek 15 Mayıs Mahallesi'ne dönüştürüldü. İlbadı Mahallesi'nin ismi İlbade, Feslikan Mahallesi'nin adı Fesleğen Mahallesi olarak değiştirildi. 

Denizli'de feshedilerek başka mahallelere bağlanan mahalleler şunlar: Yeşilyurt, Yücebağ, Yunus Emre, Gürcan, Gürpınar, Musa, Çamlık, Bakırlı, Hatipoğlu, Eskimüftü, Uçancıbaşı, Dükkanönü, Delikliçınar, Günbattı, Saltak, Kayalık, Kirişhane, Barbaros, Gündoğdu, Kiremitçi, Meska, Kuyupınar, Esentepe, Çaybaşı ve Atakent.
Denizli'de kalan 31 mahalle: Akkonak, Aktepe, Altıntop, Anafartalar, Atalar, Bahçelievler, Cumhuriyet, Değirmenönü, Deliktaş, Dokuzkavaklar, Fatih, Fesleğen, Hacıkaplanlar, İlbade, İncilipınar, İstiklal, Karaman, Karşıyaka, Kuşpınar, Mehmet Akif Ersoy, Mehmetçik, Merkez Efendi, Muratdede, Pelitlibağ, Saraylar, Sevindik, Sırakapılar, Sümer, Topraklık, Yenişehir ve 15 Mayıs. 

Bu mahallelerle ilgili kararın, 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde uygulamaya konulacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 16:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MESUT ÜNAL IP: 88.245.254.xxx Tarih : 28.01.2009 12:06:36

DENİZLİ BELEDİYESİNİN MAHALLE SINIRLARI İLE İLGİLİ YAPMIŞ OLDUĞU SINIR DEĞİŞİKLİĞİNİ DOĞRU KARŞILAMAKLA BERABER BU DEĞİŞİKLİĞİN MASA BAŞINDA KAĞIT ÜZERİNDE YAPILDIĞI,DEĞİŞİKLİK YAPILACAK YERLERİN YERİNDE GEZİLEREK DEĞERLENDİRİLMEDİĞİ GÖRÜŞÜNDEYİM*YERİNDE GEZİLİP GÖRÜLSEYDİ PELİTLİBAĞ MAHALLESİNİN KALBİNİN ATTIĞI MEYDANDAKİ BİNALAR HACI KAPLANLAR MAHALLESİ SINIRLARINA DAHİL EDİLMEZDİ*BURADA OTURANLAR OLARAK BU DEĞİŞİKLİĞİ BİR TÜRLÜ KABULLENEMEMEKTEYİZ*BU MEYDAN CAMİMİZİN, KAHVEHANELERİMİZİN,İŞYERLERİMİZİN BULUNDUĞU ETRAF MAHALLE SAKİNLERİNİNDE GELDİĞİ BİR YERDİR* DEĞİŞİKLİĞİ YAPANLARA SORDUĞUMUZDA BU AKSAKLIĞIN SINIRLARI CADDELERDEN KESEBİLMEK İÇİN YAPILDIĞINI AÇIKLAMAKTALAR*BARIŞ CADDESİ 1097 SK DAN HÜRRİYET CAD 1105 SK DAN AYRILIYORDA İŞ KAYALIK CADDESİNE GELİNCEMİ BÖYLE OLMAKTA*BELEDİYE MECLİSİMİZ YERİNDE İNCELEDİĞİNDE BU YANLIŞTAN DÖNÜLÜP SINIRIN 1092 SK DANYAPILACAĞINI BELİRTMEKLE BERABER BİZ SAKİNLER OLARAK BİR HAFTA İÇERSİNDE TOPLADIĞIMIZ İMZA SAYISI 1000 İ GEÇMİŞTİR *