2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de milli mücadele gururu

DENİZLİ'DE MİLLİ MÜCADELE GURURU

Denizli'nin Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi'nin 15 Mayıs 1915 günü İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinin ardından vatandaşları toplayarak milli mücadeleyi başlatmasının 91. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Denizli'de Milli Mücadele'nin başlatılması sebebiyle düzenlenen kutlamalar Denizli Valiliği önünde başladı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici, DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakçı, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, gaziler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katıldığı törende İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunun ardından Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı

ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu. Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in törende şeref defterini imzalamasının ardından Denizli Belediye Bandosu eşliğinde yürüyüşe geçildi. Kayalık Camii'nden Bayramyeri'ne kadar süren yürüyüşe vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, protokol üyeleri de sık sık vatandaşları selamladılar. Kutlamalar Bayramyeri meydanındaki çeşitli etkinliklerle devam etti.

15 Mayıs 1919 günü İzmir'in Yunanlılar tarafından işgalinden 4 saat sonra Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi'nin çağrısıyla toplanan vatandaşlar Kayalık Camii'nden Bayramyeri Meydanı'na kadar yürümüş, Müftü Ahmet Hulusi Efendi burada yaptığı konuşmada, bu tecavüze karşı hareketsiz kalmanın din ve devlete ihanet olduğunu söylemiş ve düşmana karşı cihat fetvası vermişti.

DENİZLİ'DE MİLLİ MÜCADELE GURURU
DENİZLİ'DE MİLLİ MÜCADELE GURURU
DENİZLİ'DE MİLLİ MÜCADELE GURURU
DENİZLİ'DE MİLLİ MÜCADELE GURURU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 18:19:00
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 22:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?