3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Denizli'de pankart krizi

DENİZLİ'DE PANKART KRİZİ

12 Eylül'de yapılacak referanduma az bir zaman kala bir pankart krizi de Denizli'de yaşandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Teşkilatı tarafından dün gece Denizli Ankara Antalya karayolunun birleştiği noktada bulunan Üçgen Çarşısı'na pankart asıldı. Üzerinde 'Hayır' yazılı pankart polis tarafından kaldırıldı. Pankartın kaldırılmasının doğru olmadığını söyleyen partililer ile polis arasında tartışma yaşandı. MHP'liler bugün önce basın açıklaması yapıp iki ayrı yere birden üzerinde Başbakan Erdoğan ve Barzani'nin de fotoğrafları bulunan 'Hayır' pankartı astı.

MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, Üçgen Çarşısı yönetimi ile anlaşma yaparak çarşıya pankart astıklarını belirterek, "Anlaşmaya istinaden çarşının 13.blok 1201 numaralı kör nokta bize tahsis edildi. Seçim Kanunu'na göre inşaat halindeki binalar ve normal yapıların kör noktalarına asılabilir ibaresi var. Biz yasaya uygun davranarak binanın köşesine bu pankartı astık ama emniyet ve itfaiye ekipleri tarafından pankartımız indirildi ve el konuldu" dedi.

MHP İl Başkanı Zafer Kaplan'ın konuşmasının ardından partililer, MHP il binasının bulunduğu binanın çatısına çıkarak üzerinde Başbakan Erdoğan ve Mesut Barzani'nin büyük fotoğraflarının da yer aldığı 'Ülken için bir Oy'un var. Bu oyunu boz. Bir hayır yeter' yazılı pankartı astı.

MHP'liler, il binasının bulunduğu binaya astıkları pankartın ardından dün gece astıkları pankartın indirildiği Üçgen Çarşısı'na giderek bu kez çarşının başka bir yerine aynı pankarttan astı. Polis ekipleri basın açıklamasını ve pankart asmayı yakından izledi.

MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, Üçgen Çarşısı'na pankart asılırken, "Daha önce bu çarşının başka yerinde bulunan kör noktaya astığımız pankartı kaldırdılar. İnşallah buna da bir tepki gelmez" dedi.

DENİZLİ'DE PANKART KRİZİ
DENİZLİ'DE PANKART KRİZİ
DENİZLİ'DE PANKART KRİZİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 16:22:04
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 19:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?