2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de sahte para operasyonu

Denizli'de, jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek istenen toplam 40 bin 500 YTL sahte para ele geçirildi.

Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, il merkezinde faaliyet gösteren M.K. isimli şahsın yüklü miktarda sahte parayı kimliği belirsiz bir şahısa vereceği haberi alındı.

F.Ü. isimli şahıs elinde bulunan 6 bin YTL sahte parayla yakalandı. Şahsın paraların M.K.'ya ait olduğunu söylemesi üzerine M.K. isimli şahsa ait iş yerine operasyon düzenlendi. Operasyonda M.K., F.Ü. ve olaya adı karışan A.A. ile M.G. isimli şahıslar yakalandı. Yakalanan şahısların üst ve işyerinde yapılan aramalarda, 600 adet sahte 50 YTL, 400 adet sahte 20 YTL, 250 adet sahte 10 YTL olmak üzere toplam 40 bin 500 YTL sahte para, 3 bin adet sahte para basımında kullanılan banknot kağıdı, üç şişe kimyasal madde, bir bilgisayar, bir adet sahte para basımında kullanılan yazılı bir tabanca ele geçirildi.

Olayla ilgili ele geçirilen malzeme ve sahte paralara el konulurken, A.A. ve M.G. serbest bırakıldı. M.K. ve F.Ü. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 19:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?