5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Denizli'de satranç turnuvası

Türkler'in Denizli'ye gelişinin 800. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Denizli Belediyesi'nin düzenlediği satranç turnuvası 300 sporcunun katılımıyla başladı. 

Denizli Belediyesi'nde başlayan turnuvada, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Gençlik Spor ve İl Müdürü Necdet Ayaz turnuvaya katılarak sporculara destek oldu. Başkan Zeybekci, salondaki yoğun ilgiyi görmesinin ardından benzer turnuvalara daha sık yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Turnuvada bir tarafın kazacağı diğer tarafında kaybedeceği şeklinde değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden başkan Zeybekci, bu turnuvalarla çocukların kendilerini geliştireceğini kaydetti. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ayaz da, Denizli'de 2 binin üzerinde lisanlı satranç sporcusu bulunduğunu kaydederek, bu ilginin kendilerini memnun ettiğini belirtti. Ardından, turnuva hakkında sporculara bilgilendirme yapıldı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, tüm hazırlıkların tamamlanmasıyla ilk hamleyi yaparak turnuvayı başlattı. Bu arada, salon dışına alınan velilerin çocuklarından daha heyecanlı oldukları gözlendi. 

19 Kasım'a kadar devam edecek turnuvada, dereceye girecek sporcular ödüllendirilecek.
iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 18:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şeyma maydan IP: 85.102.98.xxx Tarih : 1.12.2006 17:30:24
Beni çookk mutlu etti çünkü satranç hem zekayı geliştiren bir spor birde mantıkla oynala bilecek bir spor.Satranç gibi başka sporlarında turnuvalarrı yapılması beni mutlu eder. Saygılarımlaa...