6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli'de sele karşı drenajlı önlem

Denizli Belediyesi tarafından sel baskınlarını önlemek amacıyla şehir merkezinde toplam 115 kilometre kanalizasyon şebekesi ve yağmursuyu sel drenaj kanalı döşendiğini belirtildi.
Uzun yıllar önce döşenen içme suyu şebekesini yenilemek için bugüne kadar 78 kilometrelik içme suyu şebekesi yenilediklerini kaydeden Denizli Belediye Başkanı Ali Aygören, "İçme suyu şebeke borularının eskimesi nedeniyle, şehre su taşıyan borularımız sık sık patlamakta ve bu nedenle içme suyumuzda yüzde 60'lara varan oranda kaçaklar meydana gelmekteydi. Mevcut şebekeyi yenilemek amacıyla imkanlarımız ölçüsünde bugüne kadar 78 kilometrelik su şebekesinin yenilemesini yaptık. Bu çalışmamızı önce ana su isale hattından başlatıp, şehrimizde su kesintilerini ortadan kaldırdık. Denizli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökpınar Göleti'nin su tutma havzasını genişleterek ilimizin su kaynağında daha fazla su depolanmasını sağladık" dedi.
Denizli'nin önünü açacak, geleceğin modern şehri yapacak bir çok yeni projeyi de hayata geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Ali Aygören, "Entegre Katı Atık Yatırım Projesi, Ulaşım Master Planı, 1/25.000'lik Nazım İmar Planı, Gökpınar Göleti, Yağmur suyu sel drenaj kanalı, Askeri Saha Geçiş Yolu, Zemin Etüt Haritası gibi önemli projelerimizi tamamlayarak hayata geçirdik. Bu projelerimiz ile Denizli'nin 50 yılını planladık. Bugüne kadar yapılmaya ve başlanmasına bile cesaret edilemeyen bu yatırımlara beş yıllık dönemimde başlanmış, büyük bölümü eksiksiz olarak hayata geçirilmiştir. Mart ayı sonuna kadar da hiçbir projemizi yarım bırakmayıp halkın istifadesine sunacağız" diye konuştu.
Aygören, Denizli'nin, geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak bu projelere yeni projeler ekleneceğini de ifade etti.
TÜRKER BEKTAŞ - DENİZLİ (İHA)
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2004 Pazar 20:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?