8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Denizli'de silah operasyonu

Denizli'nin Gümüşler beldesi ile Acıpayam İlçesinde kuru sıkıdan namlusu değiştirilerek ateşli silaha dönüştürülen çok sayıda tabanca ele geçirildi.

Olay Denizli merkeze bağlı Gümüşler beldesinde meydana geldi. M.A. isimli şahsın, ruhsata tabi olmayan kuru sıkı tabancaları silah tamir atölyesinde namlusunda değişiklik yapmak suretiyle 6136 Sayılı Kanun kapsamına giren ateşli silaha çevirdiği, silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptığı ve ürettiği silahları kendine ait araçla piyasaya sürdüğü haberi alındı. İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, adı geçen şahsı takibe aldı. Şüphelinin atölye ve aracında yapılan aramada, 7 tabanca, çeşitli çaplarda 19 tabanca şarjörü, 5 tabanca namlusu, 2 kuru sıkı tabanca, çeşitli tabancalara ait 4 üst kapak takımı ele geçirildi. Mahkemeye çıkarılan M.A. adlı zanlı serbest bırakıldı.

Acıpayam İlçesinde ise Ş.U. isimli şahsın evinde silah tamir ettiği, ruhsata tabi olmayan kuru sıkı tabancaların namlusunda değişiklik yapmak suretiyle 6136 Sayılı Kanun kapsamına giren ateşli silaha çevirdiği haberi alındı. Jandarma ekibi, adı geçen şahsın evinde ve aracında yaptığı aramada, bir kuru sıkı tabanca, 2 tabanca gövdesi ve kapak takımı, 6 av tüfeği, 2 av tüfeği dipçiği, 8 av tüfeği namlusu ile 4 av tüfeği tetik tertibatı ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldı.
iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 11:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?