6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Denizli’de tarım teknolojisi için 30 çocuk eğitime alındı

Yaşları 14-17 arasında değişen Denizli’nin değişik köylerinden 30 çocuk, Pamukkale Kasabası’nda bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait İzci Merkezi’nde eğitime alınacak. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği "Önder Çiftçi Yetiştirme Kursu"nda çocuklara tarımsal bilgilerin yanı sıra resim, bilgisayar ve ilkyardım dersleri verileceği ve kursta spor faaliyetlerinin yer alacağı bildirildi.


Geleceğin çiftçilerini nitelikli hale getirmek için çalışma başlattıklarını belirten Köy Hizmetleri Denizli İl Müdürü Sedat Yüzügüldü, "Çiftçi eğitim kursunda yağmurlama, bilgisayar, seracılık ve zirai mücadeleyle ilgili konularda uzmanlar tarafından ders verilecek. Ayrıca gelişen teknolojide bilgisayar eğitimi de önemli bir yer tutuyor. Bu amaçla çocuklara bilgisayar kursu da verilecek" dedi.

Köy Hizmetleri 16. Bölge Müdürü Mehmet Kaçmaz ise, "Değişen ekolojik ve ekonomik koşullarla birlikte çiftçilerin de değişmesi gerekmektedir. Çiftçilerin değişmesinden amaçlanan onların geleneksel tarım uygulamalarından vazgeçmelerinden çok, düşünce tarzlarının değişmesidir. Bunları gerçekleştirebilmek için kurs açtık" diye konuştu.

iha-denizli
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 09:40:07
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 13:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?