2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de 'Tornavida' operasyonu

Denizli'de, jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, bir hırsızlık şebekesi çökertildi. 

İş yeri, ev ve araçlarda meydana gelen hırsızlık olaylarını aydınlatmak için harekete geçen İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, bir hırsızlık şebekesini çökertti. 

"Tornavida" adı verilen 7 ay süren operasyonda, hırsızlık olaylarını gerçekleştiren şahısların bir suç şebekesi şeklinde çalıştıkları tespit edildi. Hırsızlık yapacakları yerleri önceden tespit eden şahısların daha sonra genellikle gece hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri, yine kendi şebekeleri bünyesindeki şahıslar aracılığıyla çalınan malı ellerinden çıkarttıkları ve sattıkları tespit edildi. Gruba yönelik bugüne kadar yapılan 5 operasyonda 6 kişinin tutuklanarak cezaevine konulduğu öğrenildi. 

40 ayrı yere yapılan eş zamanlı operasyonda, 20 şüpheli şahıs yakalandı. Adli makamlara gönderilen 20 şahıstan 12'si tutuklanarak cezaevine konuldu. Baskında, çalınan çok sayıda elektronik eşya, altın, mücevherat, tabanca, dinamit lokumları ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerin sorgulamalarında, 40 ayrı olayın failleri oldukları
tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 17:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?