2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Denizli'de türban protestosu

Denizli'de üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına yönelik yasal düzenleme, Halk İnisiyatifi Grubu tarafından düzenlenen eylemle protesto edildi. 

Delikliçınar Meydanı'nda toplanan Halk İnisiyatifi Grubu üyeleri, ellerinde Türk bayrakları ve sloganlarla yeni düzenlemeyi protesto etti. Erkeklerin çoğunlukta olduğu, kadınların ve çocukların da katıldığı eylemde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Sloganlarla başlayan eyleme, Denizli Belediyespor-Torbalıspor maçına gitmek için meydanda bekleyen bir grup taraftar da ellerindeki yeşil siyah kaşkol ve bayraklarla destek verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra grup adına basın açıklamasını okuyan CHP Denizli İl Başkan Adayı Nevzat Deniz, toplumun büyük bir kesiminin karşı çıktığı bu yasanın Meclis'teki sayısal çoğunluğu ile 'Ben her şeyi yaparım' zihniyetinin bir dayatması olduğunu söyledi. Basın açıklamasının ardından genç bir kız tarafından Atatürk'ün gençliğe hitabesi okundu. 

Bir süre slogan atan grup dağılmaya başlarken, bazı bayanlar kadınları ilgilendiren konu hakkında erkeklerin konuşmasına ve kadınlara söz hakkı verilmemesine tepki gösterdi. Kadınları ilgilendiren bir konuda yine erkeklerin ön sıralarda yer aldığını ve kadınların konuşmadığını belirten Meral Parmaksız, "Biz edilgen bir vaziyette durduğumuz, geride kaldığımız ve ön saflarda konuşmadığımız sürece o türban eninde sonunda bizim başımıza geçecek. Türban kadının sorunu, ama konuşan kadınlar değil yine erkekler. Burada konuşan biz olmalıydık. Tepkimiz konuşan erkek arkadaşlarımıza değil, hemcinslerimize. Biz susuyoruz ve birileri bizim adımıza konuşsun diye bekliyoruz. Çıkıp iki kelime de biz söyleyebilirdik. Türbana hayır demek için uzun uzun, çok süslü şeyler söylemeye gerek yok. Yine sustuk ve alkıştan öteye gidemedik" dedi. 

Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 17:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?